Tornar

Imagen promocional del cantyante Marcelo Mercadante

Poesia cantada

Actuació del músic Marcelo Mercadante al costat de Analía Carril al Casinet d'Hostafrancs.

Marcelo Mercadante és un artista polifacètic d'origen argentí, per la qual cosa el tango forma part de la seva genètica, tot i que els estils en què està molt còmode inclouen jazz, flamenc i diverses formes de folklore. Afincat a Barcelona des de fa anys, aquest inquiet compositor ha participat en múltiples projectes al costat de la cantant i intèrpret Analía Carril, que gaudeix i pateix amb el tango. Tots dos són components del Marcelo Mercadante Sexteto.

El Casinet d ́Hostafrancs presenta en una única actuació l'espectacle Hoy y ahora, en què el músic actua amb la cantant i també amb el duet de cordes format per Javier Feierstein i Emiliano Roca. El primer toca la guitarra elèctrica, mentre que l'especialitat de Roca és el contrabaix.

Aquesta original proposta barreja música i poesia, que van juntes a través de cançons que ens conviden a gaudir d'una combinació única. Totes dues mantenen una estreta relació

Poesia cantada, això és en essència la lírica, i això és el que els antics grecs consideraven com un dels tres pilars de la creació, al costat del teatre (drama) i l'èpica (narrativa). La música i la poesia sempre han estat íntimament lligades. La música també comporta significat per si mateixa, igual que les paraules. Aquesta és l'estreta relació que les enllaça i fon.

I, com els grecs, els romans recitaven la poesia amb una lira. Marcelo i la banda prefereixen instruments diferents i variats, amb un repertori tant d'Espanya seva com de Llatinoamèrica. Noms com Luis Pimentel, Karmelo Iribarren, Manel Rodeiro, Tere Irastortza, Juan Antonio Bermúdez, Celso Ferreiro o Pablo Marchetti. A través de la veu d'Analía Carril, es musicalitzen fragments de grans poetes, com Joan Vinyoli (en llengua catalana i molt influenciat per la poesia alemanya) o José María Micó (especialitzat en els clàssics dels Segles d'Or i l'Edat Mitjana).

Les entrades per a aquest espectacle es poden adquirir des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix