Tornar

Vista general de l'Observatori Fabra amb Barcelona als peus

Nit sota les estrelles

Unes visites guiades permeten conèixer per dins l’Observatori Fabra... i mirar pel telescopi!

Sabeu on és el cúmul d’estrelles M44 (també li diuen el Pessebre) o el sistema estel·lar triple 24 Comae Berenices? Potser ho podreu descobrir durant aquest mes o el pròxim mes de maig en alguna de les visites guiades, amb observació astronòmica inclosa, a l’Observatori Fabra (a la imatge. Foto: Vicente Zambrano). Pròximes cites el divendres, 12 i el dissabte, 13 d’abril, però n’hi ha moltes més.

Organitza les visites Sternalia, una empresa dedicada a itineraris i activitats en espais singulars que us proposa dues fórmules diferents en divendres i en dissabte durant aquests dos mesos (el 3 de maig no hi ha visita).

La primera possibilitat és visitar l’Observatori Fabra en divendres. Durant prop d’una hora i mitja (18 €), us guiaran per l’espai, us mostraran la sala modernista de l’observatori i, a la sala del telescopi, us deixaran fer una breu observació i visitar l'exterior de la cúpula.

Ja veureu que és una visita interessantíssima durant la qual descobrireu que l’arquitecte de l’Observatori és el mateix que va construir la presó Model i molts edificis de Ciutat Vella i de l’Eixample: Domènech Estapà. Mireu-vos des de l’aire la presó Model i feu després el mateix amb l’Observatori Fabra. Descobrireu que tots dos edificis tenen una estructura molt similar i que aquest últim és, de fet, un fragment de la gran estructura panòptica que veiem al carrer d’Entença. Fixeu-vos a veure si trobeu símbols maçònics en la sala d’actes de l’observatori (tota una sorpresa) i pregunteu per les persones que, en altres temps, feien de guàrdies de les instal·lacions i hi vivien durant tot l’any.

Però, si la feu en dissabte (29 €), la visita és encara més completa. I és que, a més de recórrer els diferents espais i de l’observació amb telescopi, en aquesta segona versió de les visites a l’Observatori Fabra podreu assistir a una conferència relacionada amb un tema científic, veureu un vídeo sobre astronomia i prendre la copa de cava o el suc de fruites amb els quals us obsequiaran.

Si us voleu acostar al cel de Barcelona, veniu a conèixer l’Observatori Fabra, però abans consulteu al web de Sternalia tota la informació sobre les visites guiades.

Data de publicació: Dimecres, 10 Abril 2024
  • Comparteix