Tornar

Uns nens interaccionen amb les instal·lacions del nou espai

Només per a nens i nenes curiosos

CosmoCaixa obre un nou espai que busca despertar en els nens i nenes d’entre 3 i 11 anys el desig d’experimentar.

La llum i el color, l’aire i el vent... Els nens i les nenes més curiosos descobreixen molts fenòmens i realitats físiques mentre viuen l’aventura apassionant del coneixement. Si teniu o coneixeu nens o nenes amb curiositat, heu de saber que a CosmoCaixa acaben de crear un espai especialment pensat per estimular-los les ganes de saber coses noves. Des del 23 de març, sigueu benvinguts i benvingudes al Clik.

És el nou espai que han imaginat a CosmoCaixa, un entorn pedagògic que, en una experiència tan profitosa com divertida, els ensenya què vol dir explorar i experimentar i els posa en contacte amb la conseqüència més directa de totes dues coses: fer descobriments.

Cal comprar una entrada (6 €), a més de l’entrada a CosmoCaixa, per gaudir de l’experiència, que no té una durada màxima ni mínima (depèn de l’usuari) però que durant aproximadament una hora i mitja els conduirà per espais diversos.

Un dels espais de Clik, per exemple, convida els nens i nenes a preguntar-se per la naturalesa de l’aire i a experimentar amb la força i la direcció del vent. Una cosa tan senzilla com un avió de paper permetrà als joves visitants aprendre moltes coses en veure les diferències en el vol que es produeixen si canvien la forma de la joguina. Molt a prop, una gran taula d’aire permet fer volar elements de formes, mides i pesos diferents.

La llum i el color són altres aspectes del món físic que els nens i nenes poden explorar, estudiant els fenòmens de la refracció i la reflexió o comprovant (o potser descobrint) de quina manera es creen els colors. Taules de llum i elements de formes i colors diversos ajudaran els petits científics en les seves investigacions.

Un espai dedicat a l’aigua, on la canalla aprendrà conceptes com el de tensió superficial, o un apartat dedicat a la construcció d’estructures i ponts són altres aspectes d’un espai que no només intenta proporcionar als nens i nenes una experiència d’una tarda o un matí, sinó imbuir en els seus cervells els conceptes de l’experimentació i l’aprenentatge, per tal que continuïn aplicant-los quan surtin del museu.

Si coneixeu un nen o una nena d’entre 3 i 11 anys amb molta curiositat, feu-li un favor i porteu-lo al nou Clik de CosmoCaixa. Potser contribuireu a l’èxit d’una futura carrera científica.

Data de publicació: Dimecres, 20 març 2024
  • Comparteix