Tornar

Retrat de primer pla de l'artista cantant amb la boca ben oberta

La nova 'enfant terrible' dels sons punk experimentals passa per La Nau

Billy Nomates presenta a Barcelona el segon elapé, Cacti.

En realitat es diu Tor Maries, però tothom la coneix com a Billy Nomates, nom amb el qual s'ha construït una carrera especialment interessant i ha aconseguit que tothom se la miri com la nova enfant terrible dels sons experimentals i la no-wave. Reafirma la seva condició amb un disc de post-punk i pop alternatiu que es titula Cacti. Com deu sonar? Ho descobrireu el dimecres, 22 de març, a La Nau.

Billy Nomates és una artista de Bristol, a la Gran Bretanya, que després de passar una temporada formant part de projectes musicals diversos que no anaven enlloc va deixar durant una temporada de fer música. Per sort, una banda britànica (els Sleaford Mods) li van retornar la inspiració i l'any 2020 va enregistrar un àlbum homònim que va ser tota una sensació.  

El mateix Geoff Barrow, de Portishead, va reconèixer el talent de l'artista i li va produir aquell primer disc. Hi ha qui deia que seria flor d'un dia, però l'EP que va aparèixer posteriorment, Emergency Telephone, de l'any 2021, va confirmar totes les expectatives.

Ara, acaba d'editar Cacti, on torna a demostrar que, més enllà de l'etiqueta de no-wave que es posa ella mateixa i de la de post-punk que li posa tanta gent, ella té un estil propi i personal, inclassificable i sense nom conegut que paga la pena escoltar. Intensitat i un discurs líric contundent són senyals d'identitat del disc, on trobareu temes com Black curtains in the bag, Vertigo o Same gun, per esmentar-ne algunes.

Ara, l'artista s'acosta més que mai al pop en uns temes molt més elaborats que els dels discos anteriors, però amb la mateixa contundència, el mateix missatge inquietant i la mateixa energia de sempre. Aquí, la veu de l'artista competeix amb sintetitzadors i teclats en unes cançons que mai no són complaents i que parlen sobre la política, l'apatia o sobre angoixa existencial.

Si voleu saber com sonen les cançons més noves de Billy Nomates, veniu a escoltar-les a La Nau, però abans consulteu al web la informació sobre la cita.

Data de publicació: Divendres, 17 març 2023
  • Comparteix