Tornar

Una de les obres dels artistes taiwanesos que han fet residència a l'espai d'art Homesession

Una nova plataforma en línia posa en relació Barcelona amb l'art taiwanès

Coneixeu l'art contemporani que es fa ara mateix a Àsia? Doncs Taiwan és un dels grans focus de la creació actual en aquest continent i alguns dels artistes d'aquesta procedència han visitat algun cop Barcelona. Els voleu conèixer?

Ho podreu fer des de casa i en el moment que vulgueu gràcies a Homesession, un espai d'art que acull sempre algun artista en residència l'obra del qual es pot veure als locals d'aquesta associació cultural del carrer de la Creu dels Molers, al Poble-sec. Alguns procedien, precisament, de Taiwan, ja que Homesession, amb el suport del Ministeri de Cultura de Taiwan i de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei a Espanya, convoca periòdicament residències adreçades a artistes o curadors taiwanesos. Aquests artistes o curadors treballen durant dos mesos a Homesession i, després, mostren al públic barceloní el seu treball.

L'objectiu és crear lligams entre l'escena artística del nostre país i la de Taiwan, d'aquí que ara Homesession hagi posat en marxa un web on aplega tota la informació sobre aquestes experiències i, el que és més important, sobre els i les artistes de Taiwan que, fins ara, han fet alguna d'aquestes residències. Les residències acostumen a incloure xerrades, workshops o col·laboracions amb artistes emergents locals i amb estudiants de Belles Arts dels centres barcelonins.

Entreu al web i coneixereu la Yu-Hang Huang, una artista que investiga en les seves obres les identitats fluides, els desplaçaments i les migracions; la Chun-Chi Wang, comissària d'art i editora que viu a Berlín i que treballa amb un seguit d'artistes que reflexionen sobre la pràctica artística i la construcció identitària; en Shao-Hung Cheng, comissari i crític d'art que en el seu projecte a Homesession va investigar la presència espanyola al nord de Taiwan durant el segle XVII i el pes que va tenir en la història d'aquesta part d'Àsia; Wei-Chia Wu (Veeeky), que ens parla sobre la societat de la informació en la qual vivim; i Shu-Jung Chao, un artista de Taipei resident a França que, a Homessession, estudia l'efecte del paisatge sobre la nostra personalitat i la mirada que projectem sobre les coses.

Si us interessa l'art asiàtic, segur que trobareu molta informació que us serà de molta utilitat en aquest web.

Data de publicació: Dijous, 29 Octubre 2020
  • Comparteix