Tornar

Fotografia dels dos actors Lloll Bertran i Manel Barcelo.

Una nova versió del clàssic de Bernard Shaw aterra a la Sala Versus Glòries

Marc Rosich i Jordi Andújar dirigeixen Tot fent el Pigmalió, un espectacle que s’estrena el 31 de gener.

Voleu gaudir d’un muntatge farcit de comèdia i música? Aleshores, no us podeu perdre Tot fent Pigmalió, una nova versió amb traducció al català de Joan Oliver i dramatúrgia de Marc Rosich, del clàssic de George Bernard Shaw, Pigmalió. A més, el text s’ha adaptat per ser protagonitzat per a dos actors: Lloll Bertran i Manel Barceló. Aprofiteu per gaudir d’aquest espectacle, una carta d’amor a la professió i un homenatge a la riquesa de registres del català. 

En aquesta ocasió, no us situareu al Londres de principis del segle XX, sinó a la Barcelona dels anys cinquanta, en la qual Eliza Doolittle es converteix en Roseta Fernandes i en Henry Higgins, en el professor Jordana. Aquest accepta el repte d’esborrar l’accent xava de la florista i fer-la passar per una gran dama entre la societat burgesa.

Us endinsareu en les picabaralles dialèctiques entre ambdós personatges, en un estira-i-arronsa còmic entre la florista i el professor. Tot fent pigmalió rememora les escenes de la parella protagonista, com també cançons emblemàtiques del musical. Així doncs, per rendir homenatge a algunes de les cançons, la Roseta i el Jordana fan un viatge entre les múltiples versions que se n’han fet en català, des de les de Núria Feliu, fins al radiofònic Salvador Escamilla

Aquesta, però, no és la primera vegada que Lloll Bertran representa aquest personatge, ja que fa vint anys fa fer-ho amb la versió musical de Dagoll Dagom. L’actriu, però, ja va quedar impressionada la primera vegada que va veure Audrey Hepburn a My Fair Lady (1964), dirigida per George Cukor, una de les adaptacions més conegudes que se n’han fet del text de Bernard Shaw

Si voleu gaudir d’una història amb cançons inoblidables, podeu visitar el muntatge fins al 24 de març, del mateix equip creatiu de l’espectacle Cartes d’amor. Els horaris varien segons les funcions que es duen a terme de dijous a diumenge. El preu de l’entrada és de 16 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Sala Versus Glòries.

Data de publicació: Dimecres, 24 Gener 2024
  • Comparteix