Tornar

Fotograma del film 'Oray', de Mehmet Akif Büyükatalay

Les obres d'autor i independents protagonitzen el cicle de Cinema Alemany Actual de la Filmoteca

Coorganitzat amb el Goethe-Institut Barcelona, la diversitat cultural és un dels principals eixos temàtics dels títols escollits.

La Filmoteca de Catalunya i el Goethe-Institut Barcelona no han volgut faltar aquest 2020 a la seva cita de cada any amb el cicle de Cinema Alemany Actual. En la que és la seva novena edició, la iniciativa presenta una desena de films, molts dels quals són òperes primes, que posen el focus en les obres de cinema d'autor més destacades i en el cinema independent més original i innovador. Hi haurà projeccions del cicle fins al 14 de novembre.

En molts dels metratges la diversitat cultural té un paper molt destacat, tema clarament relacionat amb la realitat migrant de gran part de directors i directores dels films que hi ha a la programació. Per exemple, a Es gilt das gesprochene Wort (Val la paraula dita) (els dies 30 i 31 d'octubre a la Filmoteca) una alemanya contreu un matrimoni fictici amb un jove turc que va conèixer durant un viatge, una relació que esdevé més complexa del que s’esperava; a Oray (29 d'octubre i 1 de novembre) una jove parella musulmana s'ha de separar uns mesos per ordre d’un imam; pel que fa a Futur Drei (6 i 14 de novembre), el personatge de partida és un mil·lennista que creix en l'ambient confortable i ric de la casa dels seus pares, que van emigrar de l'Iran a Alemanya tres dècades enrere. El cicle també inclou títols com Adam & Evelyn (29 i 30 d'octubre), d'Andreas Goldstein, o Leif in Concert - Vol. 2 (7 de novembre), tota una declaració d'amor als bars que programen (o programaven) música per part del seu director, Christian Klandt.

Consulteu tots els detalls de la programació aquí.

Data de publicació: Dijous, 29 Octubre 2020
  • Comparteix