Tornar

Novum 2015. Ciència i empresa es tornen a donar la mà

Investigadors i directius comparteixen idees i s'inspiren mútuament en la segona trobada organitzada conjuntament amb la Barcelona Drucker Society.

Ja s'ha produït la segona trobada d'empresaris i investigadors amb motiu del Novum, el festival de ciència, tecnologia i innovació impulsat per BCN Innovació.
 

Durant un esmorzar informal, emprenedors, directius d'empreses capdavanteres i investigadors de diversos àmbits científics han pogut xerrar i posar en comú les seves experiències, les seves necessitats i els seus anhels. Una oportunitat única per compartir idees, inspirar-se mútuament i projectar-se cap al futur. 
 

Després d'una primera ronda de converses, Xavier Marcet, president de la Barcelona Drucker Society i amfitrió de la trobada, ha donat la paraula a tres destacats representants del món de la ciència i l’emprenedoria. L'enginyer informàtic Pablo Casado, responsable de definir l'arquitectura tècnica per als projectes de Big Data a la incubadora de negocis i start-ups Incubio. El catedràtic de psicobiología de l'Institut de Neurociència de la UAB Ignacio Morgado. I el doctor en física Jorge Wagensberg. Els tres han compartit la seva experiència en els seus respectius camps. 
 

Segons l'enginyer informàtic i emprenedor Pablo Casado, “Internet no és un què, és un com”. La generació massiva de dades de la xarxa, pedra angular del Big Data, s'incrementa exponencialment any rere any. La gestió d'aquestes dades obre un camp de possibilitats pràcticament infinit en múltiples àmbits que van des del científic al sanitari o fins i tot l'esportiu passant pel financer i, per descomptat, l'empresarial. 
 

Per la seva banda, Ignacio Morgado, degà fundador de la Facultat de Psicologia de la UAB, ens recorda que, encara que la memòria es deteriora sense remei, “està a les nostres mans ralentir el deteriorament cognitiu i mental”. Cosa que, més enllà dels avanços científics, podem combatre amb una vida més ordenada. Des de dormir el necessari fins a menjar sa, passant per l'exercici físic i mental, amb les matemàtiques, l'aprenentatge de llengües i la lectura com algunes de les pràctiques més recomanables segons Morgado.
 

Finalment, Jorge Wagensberg, doctor en física i professor de teoria dels processos irreversibles de la Universitat de Barcelona, ens ha recordat que la ciència no evita les contradiccions, sinó tot el contrari: “Les busquem perquè és el que més xoca, el que més estimula”. Per Wagensberg, la confrontació amb els contraris constitueix una eficaç eina per reafirmar les nostres idees o bé canviar-les radicalment. 
 

Després de la seva exposició, s'ha produït la segona ronda de converses perquè els directius i emprenedors poguessin compartir les seves inquietuds amb els investigadors i aquests, al seu torn, aportar els seus coneixements al món de l'empresa. Ciència i empresa treballant plegades de cara al futur.

Novum 2015

Festival de ciència, tecnologia i innovació
Del 14 al 30 d'abril

Segueix el festival a través de les xarxes socials de BCN Innovació o del hashtag #NOVUM2015

Data de publicació: Dijous, 16 Abril 2015
  • Comparteix