Tornar

L'¡artista retratat amb barba i els cabells llargs contra un fons fosc

Les 'Obras Maestras' de Diego el Cigala, al Teatre Coliseum

L'artista presenta un disc nou en el qual reinterpreta un repertori de boleros clàssics i altres composicions, passades pel sedàs del flamenc.

Penseu en les grans composicions de la música llatina de principis del segle XX i trobareu l'explicació al nom del disc que el cantaor Diego el Cigala va publicar aquest estiu passat, un Obras Maestras que, efectivament, aplega les grans obres del so llatí (des de boleros a tangos, passant pels sons de Cuba) interpretades per un artista flamenc. Com sona tot plegat? Veniu-ho a sentir al Teatre Coliseum el pròxim 14 de desembre.

Diego el Cigala (de nom real Diego Ramón Jiménez Salazar), és un cantaor d'origen gitano amb molts lligams amb el continent americà. Va créixer prop del Rastro de Madrid i, amb només dotze anys, ja havia guanyat un concurs de flamenc i encetat així a una carrera llarga durant la qual ha enregistrat discos com el mític Lágrimas Negras, amb Bebo Valdés.

I és que ell ha fos el seu talent amb l'herència llatina en moltes ocasions, com va fer en treballs discogràfics com Cigala & Tango, el Romance de la Luna Tucumana o amb Cigala canta a México, entre molts altres treballs.

Ara, repassa el repertori de boleros de grans valors del gènere que van des d'Armando Manzanero, Javier Solis, Chavela Vargas i Vicente Fernández, fins a Pedro Vargas, Los Panchos o Agustín Lara.

Però, a més de boleros, al disc i al concert podrem escoltar temes immortals com Abrázame, de Julio Iglesias, o Desahogo, de Roberto Carlos, a més de l'homenatge als emigrants peruans i llatins en general Todos vuelven, un vals peruà que va fer conegut Ruben Blades i que ara, com la resta de temes, ens canta al seu estil aquest artista flamenc.

Si voleu saber com sonen en directe els temes llatins passats pel sedàs flamenc de Diego el Cigala, veniu a escoltar el nou disc al Teatre Coliseum, però abans consulteu al web tota la informació sobre les actuacions.

Data de publicació: Divendres, 08 Desembre 2023
  • Comparteix