Tornar

Fotografia promocional de la cantant i compositora de jazz Melody Gardot

Melody Gardot, ‘femme fatale’

La cantant i compositora nord-americana presenta Entre eux deux, el seu millor treball, amb el pianista Philippe Powell.

El Festival de Jazz de Barcelona arriba al seu equador, el 29 de novembre, amb el concert que Melody Gardot oferirà al Palau de la Música Catalana. La cantant i compositora de Nova Jersey arribarà a la ciutat després d’actuar a l’Olympia de París.

La seva destresa amb el piano no anava més enllà d’un simple divertiment fins que un atropellament, el 2003, la va prostrar al llit amb 19 anys d’edat. L’accident li va provocar danys neuronals al cervell i la va fer extremadament sensible a la llum i el soroll. Encoratjada per un metge que creia que la música l’ajudaria, Gardot va aprendre a taral·lejar, després a cantar en una gravadora i, finalment, a escriure cançons.

Incapaç de seure còmodament al piano, va aprendre a tocar la guitarra. Així va ser com, durant la seva estada a l’hospital, va començar a penjar les seves composicions a iTunes. Arran d’aquella experiència, l’artista defensa i promou les teràpies musicals.

Tot i ser-ne reticent en considerar-les massa íntimes, finalment va autoproduir l’EP Some Lessons: The Bedroom Sessions (2005), que va arribar a oïdes d’una discogràfica gràcies a la difusió que en va fer una emissora de ràdio de Filadèlfia. Amb raó, el crític Scott Gudell va escriure sobre ella: “Melody Gardot va emergir de les seves pròpies ombres fumejants a mitjan dècada del 2000 com si fos una femme fatale sorgida d’una pel·lícula de cine negre”.

A partir d’aquí, els treballs de Gardot s’han succeït amb èxit: Worrisome Heart (2008), My One and Only Thrill (2009), The Absence (2012), Currency of Man (2015), Sunset in the Blue (2020) i Entre eux deux (2020). Aquest disc, enregistrat a París, és resultat de la col·laboració de Gardot amb el pianista brasiler Philippe Powell. És, per tant, un àlbum minimalista. Per a la revista britànica Jazzwise, es tracta “del millor que Gardot ha fet fins ara. I si us agraden les cançons d’amor, probablement us encantarà”.

Si ho voleu comprovar, el dia 29 la cantant nord-americana actuarà acompanyada de Powell al piano, Christopher Thomas al baix i Jorge Bezzeria a la percussió. El preu de l’entrada oscil·la entre 26 i 65 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dimecres, 23 novembre 2022
  • Comparteix