Tornar

Antoni Tàpies, Paper rosa, 1967. ©Comissió Tàpies / VEGAP, 2023

Algunes eines de Tàpies per fer-nos conscients del món en què vivim

La Fundació organitza una exposició de dibuixos i peces de fusta, seleccionats de la seva col·lecció i complementats amb préstecs de diferents països per posar en valor obres desconegudes de l’artista.

L’escriptor Joan Teixidor (1913-1992) va escriure l’any 1964 Papers, cartrons, fustes i collages, com a reflexió a l'exposició que Antoni Tàpies havia presentat a la Sala Gaspar aquell mateix any. El llibre aprofundeix en l'anàlisi i interpretació de l'obra de Tàpies i ara l’exposició Tàpies. Fustes, papers, cartons i collages, que podem veure a la seu de la fundació que porta el seu nom,  aprofita el títol de Teixidor per presentar-nos una trentena d’obres, dibuixos i fustes, de les dècades de 1960 i 1970, que ens faran posar la nostra atenció en la precarietat dels materials, l'empremta que hi deixa l'artista i el missatge que volia comunicar

“Aquest tipus d’obres permetien a Tàpies transmetre més acuradament el neguit que li causava l’espectacle excessiu que domina la cultura contemporània, l’abundància de soroll ambiental, la superficialitat i la trivialitat, els impactes comercials continuats, la falta de temps de reflexió”, segons explica el programa de mà de l’exposició. 

Antoni Tàpies (1923-2012), de qui se celebrarà el centenari del naixement a final 2023, està considerat un dels artistes més influents del segle XX. La seva obra fusiona l'abstracció amb la matèria i l'objecte, i en aquesta exposició ho podem veure clarament: amb el paper, amb el cartró, amb la fusta… La seva contribució a l'art contemporani és reconeguda a nivell internacional, i el seu llegat perdura com a referent de l'expressió artística en la cultura catalana. 

Podeu visitar Tàpies. Fustes, papers, cartons i collages, comissariada per Núria Homs, fins al 22 de novembre, amb l’entrada a la Fundació Tàpies, que val 8 euros (la general) i que podeu comprar en línia des del mateix enllaç de l'exposició. 

Data de publicació: Divendres, 12 maig 2023
  • Comparteix