Tornar

Vista del pati interior de La Pedrera a través d'una escultura de Jaume Plensa

De la lletra a l’univers

L’exposició Poesia del silenci mostra a La Pedrera la influència de la literatura, el llenguatge i l’alfabet en l’obra escultòrica de Jaume Plensa.

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels artistes més reconeguts internacionalment dins el panorama de l’escultura contemporània. El seu treball actual se centra en la figura humana, on conflueixen dos vectors essencials: la matèria i la paraula.

Fins al 23 de juliol es pot visitar a La Pedrera una exposició única per descobrir el vessant més íntim i desconegut de l’escultor Jaume Plensa. Es titula Poesia del silenci i mostra per primera vegada la influència que ha tingut la literatura, el llenguatge i l’alfabet en la seva obra.

Per l’artista, cada lletra té una bellesa única, però totes juntes són una mostra de la diversitat del món i de la convivència entre diferents cultures. Tal com explica, “una lletra no sembla res; és una cosa humil, però unida a d’altres formen paraules, i les paraules formen textos, i els textos, pensament”. És com la idea de la pedra fundacional, “al voltant de la qual es construeix el temple, després la ciutat, el país, el continent i l’univers”.

L’exposició, comissariada per Javier Molins, abraça la seva producció des de 1990 fins avui i s’articula a l’entorn de les relacions entre el món creatiu de l’artista i la tipografia com a element constitutiu de la seva obra. Aquesta relació amb la literatura, i especialment amb la poesia, és el fil conductor d’aquesta mostra, en la qual també són presents altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria com el silenci, el somni, la música i la família.

L’entrada per visitar Poesia del silenci costa 12 euros –9, si sou estudiants, teniu més de 65 anys o bé una discapacitat igual o superior al 33%– i es pot adquirir de forma anticipada clicant aquí. També existeix un bitllet combinat per veure l’exposició i l’edifici d'Antoni Gaudí el mateix dia per 20 euros.

A més, del 19 d’abril al 18 de juliol tindran lloc un seguit de propostes culturals per expandir l’exposició més enllà de La Pedrera i per oferir noves mirades a l’obra de l’escultor a través del diàleg amb altres disciplines artístiques. Podeu consultar el programa d’aquesta Exposició expandida en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2023
  • Comparteix