Tornar

Present i passat de Collserola

Una selecció d'itineraris per endinsar-se en la història del Parc Natural i els seus indrets més recòndits.

El Parc Natural de la Serra de Collserola és un espai ple de vida que brinda l’oportunitat de dur a terme tota mena d’activitats a l’aire lliure. Les seves espècies, la seva història, els seus recorreguts i paisatges són del tot diversos. Durant el mes de febrer, el Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán s’associa amb algunes personalitats expertes de la zona i d’altres institucions per a organitzar passejades naturals amb la finalitat de conèixer una part del patrimoni de Collserola. 

El primer dels recorreguts és l'itinerari circular Amfibis a les fonts de Collserola. Durant el matí del 2 de febrer, descobrireu diversos espais aquàtics del Parc on trobar amfibis i rèptils i les seves condicions de vida. El biòleg, escriptor i divulgador científic Rafa López Martín, us ensenyarà les fonts de la zona on viuen espècies d’aquesta mena, mentre enteneu quina tasca es realitza per tal de conservar la fràgil biodiversitat d’aquest grup de vertebrats i altres particularitats dels seus ecosistemes. 

Els camins de Collserola amaguen secrets i zones amb un context històric d'allò més interessant. El dissabte 11 de febrer, López us tornarà a acompanyar per algunes de les pistes del Parc durant la passejada des de les Planes fins a Sant Cugat. Veureu masies antigues, corriols, zones d’alzinars, i les runes i la font de Can Gordi. Un itinerari perfecte per descobrir indrets amagats de la Serra. A més, seguint la línia històrica, la biòloga i educadora ambiental Pilar Herrero, us acompanyarà el 25 de febrer en un recorregut per arribar a l’explotació agropecuària Can Puig, on s'està desenvolupant una iniciativa basada en l’alimentació ecològica i sostenible. Amb aquest camí des de Molins de Rei, seguint la Rierada, us transportarà al passat agrícola i forestal de la zona. 

I és que per arribar a l’origen de Vallvidrera cal remuntar-nos molts anys enrere. L’any 986, ja es va esmentar Vallis Vitraia, un indret on hi havia una església cristiana. Meritxell Carreres, membre d’AdaptamBCN, us explicarà com aquella zona isolada es va convertir en el que és en l'actualitat. 

Tota la informació i les diferents activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix