Tornar

El cartell de l'edició d'enguany és una creació gràfica en color vermell i negre que mostra formes geomètriques i línies

Quatre dies de directes i instal·lacions audiovisuals

El Convent de Sant Agustí esdevé un gran aparador de la creació contemporània en l’àmbit experimental i audiovisual.

Si hi heu anat algun any, segur que voldreu repetir. Us parlem sobre la Mostra Sonora i Visual que, del 6 al 10 de juny, celebra l'edició que fa tretze (a la fotografia, la imatge de l'edició d'enguany, obra de Júlia Rúbio) i que us permetrà veure les creacions més noves i experimentals de l'escena audiovisual. Enguany, tot gira al voltant del concepte de la "comunitat".

En les dotze edicions que han organitzat fins ara han passat pel Convent els grans noms de les escenes locals i internacionals experimentals, entre els quals grans artistes com el desaparegut Víctor Nubla amb Antón Ignorant, Fibla, An der Beat, Mark Cunningham Guillamino, Alba G. Corral, Arnau Sala, Eli Gras, Fernando Lagreca, Josep Maria Jordana, Coàgul, Ensemble Topogràfic, Tomomi Kubo o Mónica Rikić, per esmentar només alguns dels artistes, creadors visuals i músics amb intencions experimentals que s'han pogut veure a la Mostra.

En aquesta edició, l'eix vertebrador de les propostes són idees com les de comunitat, col·laboració, diversitat, identitat o pertinença, entre d’altres. I, considerant que l'art i la música són eixos centrals de les celebracions comunitàries, la Mostra mira de crear un espai de trobada i intercanvi entre les persones. Com cada any, la programació té dues parts: una, de dedicada als directes o accions musicals, i una segona, a les capelles del claustre, on podrem veure instal·lacions audiovisuals o interactives.

Els directes es reparteixen entre la Sala Noble del centre, la Sala Calidoscopi i el Claustre. Allà comença tot, amb una actuació inaugural, la del dimarts 6 de juny. Veniu a les 20 h i podreu sentir els sons balinesos del Gamelan Barasvara en la proposta (in)Born Byars – Ressonàncies de la col·lectivitat balinesa.

A partir d'aquí, hi haurà tallers (dia 7), actuacions musicals com les del dijous, 8, a la Sala Noble, on tindrem a Maremoto presentant el seu treball Aculeatus, però també l'actuació de Mark Cunningham i Silvia Mestres en el Blue Mistery Show.

Presentacions de peces interactives d'IA d'Uxue Azkona i Carlos F. de Vigo, actuacions del músic multifacètic Pep Cremades i la seva Danza mecánica o el directe d'Amber Laparra Blumenfeld i Marlène Jöbstl, tot el dia 9 de juny, formen part d'una programació àmplia, amb propostes de dansa interactiva com Blinding Universe: Human Learning, d'Eneritz Tejada, Pauk i Roberto Guglielmi, o com la proposta Mejor Sordode Luis Azcona Joel Rico Rada (10 de juny).

Però no tot són directes. Una part destacada de la Mostra són les instal·lacions que podreu veure a les capelles de Claustre. Allà, el mateix dimarts, 6, a partir de les 19 h, trobareu propostes com ara Distorted Tunes Test, de Cristian Subirà Carda; Sòlid color/Líquid sonor, de Pep Camps Codina; re-code, de Myriam Soteras Pérez; Patates, de Lluís Margarit Vallcorba i Pol Clusellas; Decadència, d’Óscar González Fernández i Rebecca Anne Peters i Una pell distant; de Citlali Hernández i Núria Nia.

També en l'apartat d'instal·lacions, al Hall de plaça de l'Acadèmia podreu veure la instal·lació Paisaje Sonoro: El Born, de Julio César Palacio (Sun Color). Recordeu, finalment, que el dimecres, 7 de juny, a la Sala Bunker hi ha una proposta familiar que es titula Ombres Veïnes de Squids United i que us han preparat Tobi Till, Nina Hölscher, Denis Hessberger i Carolina Ortiz.

El divendres, 9 de juny, també al Claustre, Aina Serena i Jan Cabarrocas presenten Ani in the Hall. I, l'endemà, dissabte, el mateix espai acull En Escena: Acción Ruidosa, una creació d’Osvaldo Cibils, i Ne Cafrú, de Luis Benci Martín Atilio Storti.

Si no us voleu perdre les propostes, sempre innovadores i sorprenents de la Mostra Sonora i Visual, veniu al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, però abans consulteu al web tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Divendres, 02 Juny 2023
  • Comparteix