Tornar

Fotografia de l’actriu Lluisa Castell.

Records, secrets i amor al Heartbreak Hotel

El 2 d’abril s’estrena Lluna plena, amb dramatúrgia i direcció d’Àlex Rigola, una adaptació escènica de la novel·la d’Aki Shimazaki. 

La sala de Sants-Montjuïc presenta el relat commovedor d’un matrimoni en què la dona pateix demència de tipus Alzheimer. Aquesta és la història que podreu descobrir a Lluna plena, una obra d’Aki Shimazaki, escriptora japonesa resident a Montreal, traduïda al català per Mercè Ubach. Tot això amb un elenc format per Lluïsa Castell (a la fotografia de Martín Ramiro), Andreu Benito, Miranda Gas i Pep Munné. Teniu temps de submergir-vos-hi fins al 2 de juny.

Us endinsareu en la història d’en Tetsuo i la Fujiko, una parella que viu en una residència per a gent gran des de fa uns anys, després que la Fujiko comencés a mostrar símptomes de la malaltia d’Alzheimer. Amb més de quaranta anys de conjugi, creat per mitjà d’un casament concertat, tots dos han construït una família i han compartit una vida tranquil·la. 

Tot trontolla quan, un matí, la Fujiko es desperta i no reconeix el seu marit. Inicialment desconcertat per la situació, en Tetsuo decideix emprendre una missió: tornar a enamorar la seva dona. Després de quatre dècades de relació, el marit s’enfronta a la realitat d’haver-se convertit en un estrany per a la dona amb qui ha viscut gran part de la seva vida. Però, estranyament, la situació actual de la Fujiko provoca que en Tetsuo descobreixi tota una vida oculta que fa que canviï la percepció sobre el seu matrimoni. 

Aprofiteu l’ocasió per explorar la posada en escena d’aquesta versió de l’obra d’Aki Shimazaki, escrita i dirigida per Àlex Rigola, una història colpidora que explora qüestions com la vellesa, l’amor i els secrets. El muntatge s’inaugurarà el 2 d’abril fins al 2 de juny, tot i que per a l’estrena ja s’han exhaurit les entrades. A més, s'organitzen dos col·loquis: el 4 d’abril amb l'Associació d¹Espectadors del Teatre Lliure i el 10 del mateix mes amb Òmnium Cultural. Les funcions tenen lloc de dimarts a divendres, a les 19.30 h; els dissabtes, amb doble representació, a les 17.30 h i a les 20 h; i els diumenges, a les 12 h. El preu de l’entrada general és de 26 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Heartbreak Hotel.

Data de publicació: Dilluns, 25 març 2024
  • Comparteix