Tornar

Fotografia en blanc i negre del claustre del Monestir de Pedralbes al tombant del segle XX

Redescobrint la figura clau de sor Eulària Anzizu, la intel·lectual silenciada

El Monestir de Pedralbes obre canal a Youtube i inclou materials sobre la figura clau d’aquesta mecenes, historiadora, escriptora i traductora.

L’any 1889, Mercè Anzizu i Vila va entrar al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes com a postulant i, un any més tard, professaria com a religiosa i adoptaria el nom de sor Eulària Anzizu.

Mecenes, historiadora, escriptora i traductora, va aconseguir situar el conjunt monumental de Pedralbes com una de les millors representacions del gòtic religiós català en ple canvi de segle. Sor Eulària va morir l'any 1916, als 48 anys, a causa d’una malaltia cardíaca, i va deixar una forta petjada en la història d’aquest monestir.

Aquest 2020, coincidint amb el confinament generalitzat originat per la covid-19, el Monestir de Pedralbes ha obert canal a Youtube i hi comparteix part del seu patrimoni cultural. I, entre els prop de 40 vídeos que ja s’hi poden trobar, n’hi ha quatre que pertanyen als actes celebrats l’any 2016, en el centenari de la seva mort i que, sota el nom “Mística femenina i sor Eulària Anzizu”, van incloure conferències, un documental, una exposició i un llibre, aquests dos últims titulats “Dones silenciades”.

Ara, doncs, es poden recuperar les converses al voltant del llegat espiritual de sor Eulària, l’espiritualitat femenina al segle XIX i la relació d’Anzizu amb Verdaguer, la mística femenina als monestirs i, finalment, aquest documental sobre la seva vida.

Podeu accedir al canal de Youtube del monestir fent clic aquí.

Data de publicació: Divendres, 05 Juny 2020
  • Comparteix