Tornar

Museu Picasso

Es rehabiliten les façanes del Museu Picasso

El projecte té el finançament de l'Ajuntament de Barcelona, està gestionat per l'empresa municipal BIMSA, i les obres començaran el proper estiu.

Les obres de restauració de les façanes exteriors del Museu Picasso de Barcelona arrencaran aquest estiu, després que la Comissió del Govern de l'Ajuntament n'ha aprovat el projecte. S'intervindrà als palaus Berenguer d’Aguilar i Meca i les cases Baró de Castellet, Mauri i Finestres, així com les façanes dels patis interiors no oberts al públic. Amb una inversió d'1.588.131,72 €, el projecte està finançat per l'Ajuntament de Barcelona i gestionat per l'empresa municipal BIMSA.

La primera fase de restauració de les cinc del projecte tindrà una durada d'onze mesos. Donat que el Museu el formen cinc palaus, amb origen i característiques arquitectòniques diferents, s’ha fet un estudi històric per definir amb rigor les actuacions a fer per a recuperar al màxim l'essència original del conjunt. El projecte previst adapta les solucions proposades a les patologies existents, tenint en compte la seva composició i origen, determinant la futura imatge del conjunt urbanístic protegit del carrer Montcada. Es recuperarà o reinterpretarà l'aparença de les façanes garantint-ne la durabilitat i consolidant la imatge històrica del conjunt.

La durada total de les cinc fases serà de 25 mesos, i amb elles es culminaran les actuacions de restauració i actualització de les instal·lacions del Picasso que es van iniciar el mes d’octubre de 2021 amb la intervenció de les façanes dels patis del Palau Berenguer d’Aguilar i del Palau Meca. A l'abril s’iniciaran les obres als patis de la Casa del Baró de Castellet i la Casa Finestres. Així, els quatre patis quedaran completament restaurats i oberts al públic el novembre del 2022.

El Museu Picasso va obrir les portes el 1963 ocupant aleshores el Palau Berenguer d'Aguilar, i es va anar ampliant amb la incorporació dels palaus adjacents: la Casa Baró de Castellet, al 1970; el Palau Meca, al 1981; i la Casa Mauri i la Casa Finestres el 1999. Són construccions gòtiques organitzades al voltant de patis, i en l'actualitat el Museu té una superfície construïda de 10.936 metres quadrats. Accediu aquí al web del Picasso.

Data de publicació: Divendres, 21 Gener 2022
  • Comparteix