Tornar

Vista general dels jardins que envolten l'edifici del carrer de Muntaner

Els ritmes de la natura, a la Fundació Muñoz Ramonet

Un documental a càrrec d'una ballarina i un cineasta mostra el jardí d'aquest espai barceloní al llarg d'un any, com a part d'un cicle que lliga art i ciència.

Coneixeu la Fundació Julio Muñoz Ramonet? Doncs paga la pena visitar aquest espai barceloní i, en concret, el fabulós jardí que es va crear a la finca l'any 1916 i que està obert al públic des de l'any 2016. El voleu veure durant tot un any i d'una sola mirada? Doncs veniu-hi el divendres, 15 de desembre, i podreu veure el film El temps al Jardí: un any.

Té com a escenari aquest edifici i els jardins annexos del carrer de Muntaner, la que va ser la casa familiar que va fer aixecar el segon Marquès d'Alella, Fernando Fabra i Puig. Abans i tot de construir la casa, va demanar al paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier, que li fes el jardí l'any 1916. Amb modificacions posteriors a càrrec de Joan Mirambell i Ferran, el jardí i la casa van ser comprats per l'empresari Julio Muñoz Ramonet l'any 1954 i cedits a l'Ajuntament a la seva mort.

Ja fa uns anys que aquests jardins s'han obert al públic i, ara, no només són objecte de visites sinó de creacions cinematogràfiques com la que podreu veure el divendres, un film documental que firma el cineasta Dídac Roger.

La ballarina i coreògrafa Cecilia Colacrai us acompanyarà en el recorregut filmat per un any de vida d'una zona verda de la ciutat en la qual podreu apreciar perfectament el pas de les estacions i de quina manera això afecta els éssers vius que formen part d'aquest microcosmos natural.

La projecció tanca de moment el cicle d'activitats ArtScience, un cicle de propostes de la Fundació sobre la vinculació entre l'art i la ciència que, durant els mesos de novembre i desembre s'ha desenvolupat sota el lema El temps que es narra.

Si voleu que us mostrin en una projecció l'efecte del pas del temps en la vida natural dels Jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, veniu a veure El temps al Jardí: un any, però abans consulteu la informació al respecte al web d'aquest espai barceloní.

 

Data de publicació: Divendres, 08 Desembre 2023
  • Comparteix