Tornar

Vista aèria de Roma

Roma, ciutat convidada de les festes de la Mercè 2022

La capital italiana mostrarà la seva cultura amb espectacles, concerts i altres activitats.

D'ençà del 2007, en cada edició de les festes de la Mercè Barcelona convida una ciutat amb la qual manté o vol mantenir vincles singulars d'amistat o cooperació, i la ciutat convidada mostra en el decurs de la festa major les seves expressions artístiques contemporànies i aporta un perfil cultural singular a la festa. Enguany, la ciutat convidada serà Roma, primer municipi italià protagonista de la festa major barcelonina. Aquests dies, una delegació encapçalada per Jordi Martí, tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, és a la capital italiana per treballar en el programa i teixir complicitats institucionals. Hi haurà trobades amb la tinenta d’alcaldia romana Silvia Scozzese i el regidor de Cultura Miguel Gotor, així com amb representants de l’ambaixada espanyola a Roma i agents culturals de la ciutat.

Amb aquesta invitació, Barcelona vol recuperar la normalitat de les festes, que se celebraran entre el 23 i el 26 de setembre, després de dues edicions en què l'emergència sanitària les ha condicionat. Roma mostrarà la seva potència artística, i les seves propostes formaran part de les programacions de Mercè Arts de Carrer i Mercè Música.

Les relacions entre Roma i Barcelona venen de lluny. Els dos ajuntaments comparteixen línies de treball sobre gestió municipal i han col·laborat en l'impuls de polítiques i estratègies com ara l'elaboració de la Carta de Roma dels Drets Culturals. A la capital catalana, hi resideix una nombrosa població italiana, i hi ha institucions com l'Escola Italiana o l'Institut Italià de Cultura de Barcelona.

Abans de Roma, han estat ciutats convidades Medellín (2007), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018), Beirut (2019), Barcelona (2020, amb motiu de la crisi sanitària) i l’Havana (2021).

Data de publicació: Dimecres, 09 Febrer 2022
  • Comparteix