Tornar

Fotograma de “Roma”, de Fellini.

Roma a través dels ulls de Fellini

La sala Phenomena presenta un cicle dedicat al reconegut cineasta italià amb dos films: Roma (1972) i Satyricon (1969).

Tant si sou cinèfils com si voleu gaudir d’un viatge fins a la Ciutat Eterna des de la perspectiva del director Federico Fellini, un dels grans genis, mestres i visionaris de la història del cinema que ens ha deixat títols com La strada (1954), La dolce vita (1960) i Otto e mezzo (8 ½) (1963), no us perdeu el cicle que ofereix el Phenomena aquest mes de maig. Podreu gaudir de la projecció de dues de les pel·lícules més cèlebres i revolucionàries del cineasta amb Roma (1972) i Satyricon (1969). Aprofiteu l’oportunitat de descobrir-les, o bé, tornar-les a veure a la pantalla gran.

El dimecres, 15 de maig, us endinsareu en la història de Roma (1972), en què durant la construcció del metro de la capital italiana, les excavacions deixen al descobert una vella casa plena de pintures murals al fresc. Una d’aquestes representa una vella dama de l’aristocràcia romana que organitza unes desfilades de moda molt originals al seu domicili. La pel·lícula explora les cases de tolerància de l’època i els espectacles de la nit romana. Després, és Fellini qui rememora els seus anys escolars, evocant personatges com Juli Cèsar i Neró. Amb un repartiment format per Anna Magnani, Britta Barnes, Peter Gonzales Falcon, Fiona Florence i Pia De Doses, entre d’altres.

D’altra banda, el 22 de maig, arriba la projecció de Satyricon (1969), basada en l’obra clàssica de Petroni, en la qual Fellini ofereix una mirada sobre la Roma de Neró, recreant l’ambient de l’època de corrupció, amoralitat i llibertinatge. Us submergireu a la Roma del segle I amb Encolpio (Martin Potter) i Ascilto (Hiram Keller), dos estudiants que discuteixen sobre a qui dels dos els correspon la propietat de l’adolescent Gitone (Max Born). El nen escull a Ascilto i només un terratrèmol salva a Encolpio del suicidi. Des d’aleshores, Encolpio viurà una sèrie d’aventures i desventures per conèixer nous amors. 

Aprofiteu per gaudir de l’univers cinematogràfic de Federico Fellini amb aquestes dues pel·lícules que us faran capbussar en la capital italiana. La projecció de Roma serà el 15 de maig, a les 16 h, i Satyricon el 22 de maig, a les 16.30 h. El preu de l’entrada general és de 7 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la sala Phenomena

Data de publicació: Dimecres, 15 maig 2024
  • Comparteix