Tornar

El Born CCM

Fer sentir la veu de les dones del 1700

Un itinerari pel Born ens proposa entendre millor la Barcelona del s. XVIII recuperant les històries oblidades de les dones.

Com era la vida quotidiana de les dones a la Barcelona del 1700? Per respondre aquesta pregunta, el Born Centre de Cultura i Memòria ha creat l’itinerari Les veus silenciades. Les dones del 1700, una de les rutes que ofereix periòdicament pel mateix jaciment i pels carrers del Born per entendre el conjunt de la vida durant el segle XVIII a Barcelona.

Al llarg de les dues hores que dura l’itinerari, coneixerem la història de dones que van viure a Barcelona al s. XVIII. En general, el paper de les dones en la societat era limitat, tenien poc accés a l'educació i a les professions i en la majoria dels casos depenien absolutament de marits i pares per subsistir. Aquesta ruta, però, ens servirà per descobrir les estratègies que moltes d’aquestes dones feien servir per saltar-se les regles. Un dels àmbits en el qual van anar més enllà del que marcaven les normes van ser els negocis: algunes treballaven com a revenedores i altres eren assistents del marit en l’ofici. Fos com fos, una peculiaritat del treball de les dones era la flexibilitat i les habilitats que van demostrar per crear xarxa i contactes, veritables grups femenins de solidaritat. 

Podeu participar en aquest itinerari, que es fa en català, els dies 16 d’abril, 21 de maig i 25 de juny, a les 12 h. El punt de trobada és a les mateixes taquilles del Born Centre de Cultura i Memòria. L’activitat té un preu de 4 euros i és gratuïta per als menors de 8 anys. Podeu aconseguir les vostres entrades aquí, tot i que si ho preferiu podeu fer reserva per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).

Data de publicació: Dimarts, 11 Abril 2023
  • Comparteix