Tornar

Edifici Media TIC

La ruta tecnològica del districte 22@

Descobriu els edificis innovadors d’un dels projectes urbanístics més ambiciosos d’Europa.

Si alguna cosa caracteritza el districte del 22@ de Barcelona és la innovació tecnològica i científica que presenten les seves zones i edificacions. No es consideraria un dels projectes més ambiciosos de tot Europa sense la quantitat d’empreses que conviuen amb els comerços tradicionals del barri. Seguint la ruta tecnològica 22@ podreu descobrir els seus llocs clau durant un passeig de només cinc quilòmetres proposat per Visit Barcelona.

En primer lloc, podreu visitar l'edifici de T-Systems, un dels més emblemàtics, ja que fou la primera gran empresa que es va ubicar al districte tecnològic 22@. L’edificació compta amb set plantes i amb un atri cobert de vidre. A més, l’espai per a les oficines és obert, diàfan i està lliure de pilars. Recentment, l’empresa ha anunciat el trasllat al primer edifici intel·ligent d’Espanya, al complex Smart, també ubicat al 22@.

A prop d’aquesta parada hi ha l'edifici sostenible Media TIC. Obra de l’arquitecte Enrique Ruiz Geli, compta amb quatre façanes recobertes de coixins que el fan ser un dels més singulars de la ruta. Una de les característiques distintives és la seva estructura. Gràcies al seu disseny, que absorbeix la llum solar durant el dia i la desprèn a la nit extraient elements luminescents, la seva complexió recorda a la d’una medusa.

Una altra aturada és Ca l’Alier, l’antiga fàbrica tèxtil de mitjans del segle XIX reconvertida en una plataforma d’innovació urbana de la ciutat de Barcelona. És un dels clars exemples de recuperació del patrimoni industrial del barri del Poblenou. L’edifici, que actualment és la seu de la Fundació Barcelona Institute of Technology Habitat (BIT Habitat), té diverses eines que el defineixen com a un edifici intel·ligent: sensors i dispositius per a una gestió eficient, reutilització de les aigües grises i aprofitament d’aigua de la pluja, ús d’energia solar i fotovoltaica, entre d’altres.

Altres espais del recorregut són el Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC), el Centre Tecnològic Leitat, les Oficines INDRA, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i la Torre Diagonal 00, tots ells construïts per tal de transformar l’antic barri industrial del Poblenou en el cor empresarial de la tecnologia. Aprofiteu per seguir aquesta ruta que combina turisme i tecnologia i descobrir el pla d’innovació urbanístic més punter de la ciutat.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 06 Setembre 2022
  • Comparteix