Tornar

Un aspecte de la zona d'estada del refugi climàtic amb una xarxa de fils vermells que donen ombra

El Santa Mònica, un refugi per a la ment i per al cos

El centre s'incorpora a la xarxa d'espais que fan de refugi climàtic a Ciutat Vella amb una instal·lació firmada per un equip d'arquitectes barcelonins.

El Santa Mònica, un dels espais culturals més actius de la Rambla barcelonina, constitueix un oasi de coneixements i pau mental que ens acosta a les formes diverses de la creació artística de manera gratuïta. Ara, però, no només és un refugi per a la ment, sinó també per als cossos que fugen del sol de l'estiu. Fins al 14 d'octubre, la terrassa del Santa Mònica es converteix en un refugi climàtic que és a la vegada una creació artística amb títol i tot: Teló.

A finals del 2023 passat, el Santa Mònica va fer una crida als i a les artistes i creadores de la ciutat per tal que proposessin estructures pensades per alleugerir la calor i fugir del sol que convertissin la terrassa del centre en un espai d'acollida. La sostenibilitat de la proposta, la capacitat de dialogar amb l'arquitectura de l'edifici existent i l'interès artístic van ser algunes de les condicions que establia la convocatòria.

Finalment, ha estat un col·lectiu d'arquitectes el qui ha creat l'espai que podreu visitar de manera lliure i gratuïta, accedint-hi des de la Sala Bar del centre. És una obra en colors vermells que està formada per un seguit de cordes, també vermelles, que creen una superfície d'ombra,

El títol de la proposta és Teló, amb el qual l’equip d’arquitectes format per Marta Monlleó Rius, Eduard Rodríguez i Martínez i Jaume Xicola Pachón ha guanyat la convocatòria. El títol i l'estructura al·ludeixen no només al mar Mediterrani i a la vocació marinera del barri, sinó també a la tradició teatral d'aquesta Rambla en la qual se situa la instal·lació bioclimàtica.

Amb prop de setanta-cinc metres quadrats de superfície, la terrassa condicionada per aquests arquitectes inclou una zona d'estada i una segona que fa de mirador sobre la Rambla. Es tracta que totes les persones que viuen a Ciutat Vella trobin un refugi climàtic a menys de cinc minuts a peu de casa seva. Així, enguany s'afegeixen a la llista de refugis climàtics que ja hi havia a Ciutat Vella espais com els casals de gent gran del Pati Llimona, de la Barceloneta i del Casc Antic, el Casal de Barri el Raval, la seu del districte i el Centre Cívic Convent Sant Agustí, entre altres.

Si aquest estiu busqueu un refugi on trobar pau i benestar tant físic com mental, veniu a visitar el Santa Mònica, mireu-vos les exposicions del moment i gaudiu del refugi bioclimàtic Teló.

Data de publicació: Dilluns, 10 Juny 2024
  • Comparteix