Tornar

Una imatge dels actors i actrius enregistrant les obres de radioteatre en un estudi

Segona temporada del radioteatre de Ràdio 4 i la Sala Beckett

Els temps de pandèmia han propiciat l'aposta per maneres diferents de viure el teatre, un gènere del qual es pot gaudir en una sala... o sintonitzant la ràdio.

La Sala Beckett i Ràdio 4 - RNE han penjat a la xarxa una temporada nova d'Històries de l'altra banda, una proposta de teatre radiofònic que es basa en textos teatrals breus creats per coneguts dramaturgs i dramaturgues.

No, la fórmula no inventa res de nou, ja que el radioteatre (pregunteu a l'avi o l'àvia) era un gènere especialment popular quan encara ni tan sols existia la televisió i les ficcions s'escolaven a les llars gràcies a la veu i a les ones radiofòniques. La pandèmia de la covid-19 a la qual ens hem hagut d'enfrontar i els canvis que ha comportat en la nostra vida diària han fet revifar formes no presencials de gaudir de les arts, entre els quals aquestes creacions breus.

Entre l'abril i el juliol passat, ja vam poder escoltar històries (encara són a la xarxa i les podeu recuperar si no les heu escoltat) d'autors i autores com Jordi Casanovas, Cristina Clemente, Clàudia Cedó i Jordi Galceran. Les dirigeix Sergi Belbel i les interpreten els actors i actrius David Bagés, Míriam Iscla, David Vert i Anna Ycobalzeta.

Ara, però, arriba una segona temporada d'aquestes Històries de l'altra banda en la qual escoltarem creacions dramatúrgiques de Daniela Feixas, David Plana i Pere Riera. Les dirigeix un cop més Sergi Belbel, els dona vida el mateix equip d'actors i actrius i les munta un expert en so: Jordi Bonet.

Si Daniela Feixa ens explica a Els ocells una història que comença amb una misteriosa trucada a la policia d'un poble petit, David Plana fa servir l'humor per explicar-nos una història sobre temes familiars pendents a El Costurer. Finalment, Pere Riera tira també de bon humor per explicar una història no tan èpica com Thelma i Louise però amb algunes semblances, que protagonitzen els Txema i Lluís del títol...

Si voleu que us omplin les orelles amb les ficcions radiofòniques creades per uns dramaturgs de primera i portades a escena per un equip de luxe, consulteu en aquest enllaç la llista d'obres disponibles i deixeu que us expliquin una bona història.

Data de publicació: Dilluns, 27 Desembre 2021
  • Comparteix