Tornar

Setmana de la Natura

La natura ens dona vida

Una nova edició de la Setmana de la Natura per promoure accions a favor de la conservació.

Del 24 de maig al 5 de juny, se celebra la sisena edició de la Setmana de la Natura, organitzada per la Xarxa per la Conservació de la Natura amb la col·laboració i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Amb una vintena d’activitats a Barcelona i més d’un centenar arreu del territori català, aquest gran esdeveniment té com a objectiu conscienciar sobre la importància de conservar el medi ambient donant a conèixer la biodiversitat i els espais naturals dels quals depenem.

La covid-19 ens ha tancat a casa com mai i ha posat traves a qui viu en entorns urbans per poder gaudir del vincle amb la natura. La manca de verd ha evidenciat l’estreta relació de la natura amb el benestar o, fins i tot, la salut. Aquest vincle entre salut humana i salut del nostre entorn natural és el concepte conegut com a “una salut” (de l’anglès, one health), i des de fa dècades trontolla a causa de fenòmens com la destrucció d'hàbitats, l’extinció d’espècies, la contaminació o l’escalfament global. Totes aquestes amenaces de la natura (de la qual formem part) posen en relleu la necessitat de mantenir l’equilibri dels ecosistemes.

En aquest context, la Setmana de la Natura aplega un munt de propostes per prendre accions a favor del medi ambient. Enguany, malgrat la pandèmia, qui hi participi podrà gaudir de moltes activitats presencials i, en alguns casos, també en format online, amb la voluntat de posar a l’abast de tothom la necessària tasca de les persones i organitzacions que es dediquen a la conservació del nostre entorn. Des de sortides guiades per parcs naturals, passant per activitats d’educació ambiental, presentacions de llibres, portes obertes a horts urbans, contacontes o anellaments d’ocells, fins a una marató de recollida de residus.

Una ocasió per descobrir com conservar, entre totes i tots, el nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Consulteu totes les activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 21 maig 2021
  • Comparteix