Tornar

Els i les integrants de la banda retratats a l'escenari en plena actuació

La Shisha Band, a la recerca de les arrels del folk al Centre Cultural Albareda

Per poc que us agradin la percussió i els ritmes orientals, teniu una cita imprescindible el divendres, 29 de gener al Centre Cultural Albareda, on els i les integrants de la Shisha Band ens conviden a un viatge sonor cap a les arrels del folk.

L'actuació forma part del cicle La Carbonera, en el qual es dona a conèixer la feina de grups i projectes musicals que treballen als bucs d'assaig del Centre Cultural Albareda, com ara la Shisha Band, obrint-nos així una finestra a l'escena de la creació sonora emergent de la ciutat.  Com a part del cicle, enguany, hem pogut escoltar ja el jazz diferent dels Zza Mara i, d'aquí a uns dies (5 de febrer), el so de l'electrònica, el rap i el folk colombià de Miss Ex, una formació transgressora que no us hauríeu de perdre.

De moment, però, el divendres, 29 de gener, la Shisha Band ens porta de viatge pel món de la percussió, explorant sons mediterranis i orientals i posant èmfasi en la música de culte àrab, els sons marroquins i els ritmes del sud i l'Est d'Europa. Escoltareu instruments que van des de la darbuka i el daff, al bendir, el riq, els cròtals o la dohola, entre molts altres.

Tot, per mostrar-nos la bellesa d'uns instruments que potser no coneixereu i que ens ajuden a trobar elements comuns entre cultures diverses, en una recerca de les bases i els elements fonamentals dels sons folklòrics.

Ens proposa aquesta recerca sonora una banda, la Shisha Band, nascuda a Barcelona l'any 2015. Tot va començar en un taller de percussió àrab del músic de Rabat i integrant de l'Orquestra Àrab de Barcelona Aziz Khodari. En aquest taller van coincidir persones que practicaven ball tribal, danses de l'Índia i música afro o d'arrel llatina, part dels quals integren encara la banda.

Si voleu escoltar com sona en directe la Shisha Band, veniu al Centre Cultural Albareda, però abans consulteu el web d'aquest equipament del barri del Poble-sec. 

Data de publicació: Dimarts, 26 Gener 2021
  • Comparteix