Tornar

Representació d'una persona passant per una corda fluixa subjectada per dos dispositius mòbils.

Societat digital i benestar

Un cicle de conferències i debats per reflexionar sobre la incidència de les tecnologies a les nostres vides.

L’era digital ens facilita la vida fins a tal punt que la nostra societat, amb tots els beneficis palpables que ens aporta, està cada vegada més digitalitzada. La majoria d’activitats que fem durant el dia estan relacionades amb la tecnologia i poden afectar inconscientment el nostre benestar i el del nostre entorn. Fins al 26 d’abril, el CaixaForum Macaya organitza, amb l’Observatori Social i la Fundación FAD Juventud, el cicle Benestar i salut mental en una societat digitalitzada. Un espai de trobada per reflexionar sobre la incidència que tenen les tecnologies a les nostres vides, analitzant-ne els riscos i les oportunitats.  

Els espais tecnològics amb més influència en la societat són probablement les xarxes socials. El seu ús, estès arreu i establert com a principal canal de comunicació per a les generacions més joves, sovint porta a emmirallar-se amb uns estils de vida i models estètics llunys de la realitat. El 29 de març s'organitza Xarxes socials i el seu impacte en l’autoimatge juvenil per debatre i reflexionar sobre aquesta qüestió. Una sessió per analitzar el paper d’aquestes aplicacions, els retocs d’imatges o el poder de les vides dels i de les influencers i com tot això afecta l’autoestima i aspiracions socials i personals de qui consumeix contingut en línia. L’activitat comptarà amb les veus de la psicòloga Cristina Gil, la fotògrafa Asiria Álvarez o la politòloga, feminista i activista Beatriz Romero, entre altres. 

Per altra banda, una de les innovacions amb més tirada i que més ressò està tenint últimament és el món virtual immersiu. Les aplicacions d’aquest entorn tenen un potencial prometedor, però quines problemàtiques des del punt de vista psicològic poden sorgir a partir del seu ús? El debat Metavers, un futur prometedor? intentarà resoldre les principals preguntes que aquest univers digital ens planteja. Gràcies a la participació del professor de videojocs Héctor Puente, la periodista María Lázaro, l’economista Cecilia Castaño i el doctor en psicologia Carlos González Tardón us qüestionareu com són les transformacions socials que comporta el metavers i quins seran els mecanismes per fer-ne un ús adequat per a la nostra salut mental. 

Tota la informació del cicle i les activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 16 març 2023
  • Comparteix