Tornar

Vista general de la sala dedicada a la Revolució Verda

Una reflexió sobre el model de ciutats del futur

El Palau Robert convida al debat i la reflexió al voltant de propostes de disseny arquitectònic i urbanístic innovadores i optimistes.

L’exposició Somia la ciutat, comissariada per l’arquitecte Roger Subirà, és una proposta de Palau Robert que mostra projectes urbans o d’espai públic, innovacions tecnològiques i prototips de disseny industrial amb l’objectiu de convertir-se en un aparador i reflexionar sobre com afecten en el disseny de les ciutats les transformacions històriques que vivim. Han estat gairebé una quarentena de despatxos d’urbanistes, arquitectes i interioristes –locals, nacionals i internacionals– que hi han aportat imatges, vídeos, maquetes i produccions específiques per a l’exposició.

La idea va néixer en l’escenari postpandèmia, per transmetre un missatge d’optimisme cap al futur i refermar el compromís dels professionals del disseny de l’espai públic i privat amb els valors actuals, malgrat les crisis que ens afecten, tal com s’explica en la presentació de l’exposició: “Imaginar el futur és el primer pas per donar-li forma i, per això, l'exposició neix d'una premissa molt clara: intentar oferir imatges que ajudin a imaginar un futur urbà millor”. S’estructura en sis sales que ens fan transitar des de les ciutats somiades en el passat a les distòpiques que s’han creat per a diferents ficcions. Al punt central de l’exposició se’ns proposa una reflexió entorn a les tres grans revolucions actuals: ciutats adaptades a la revolució verda, a la digital i a la de la diversitat. En l’última sala, ens aturem en el Jardí per a les Espècies Migrants, per acabar amb una reflexió sobre l’ètica ambiental. 

Somnia la ciutat, que podeu visitar fins a l’11 de juny, té una proposta extra i innovadora: que puguis crear una construcció amb Minecraft que, un cop enviada, es pugui veure com a part de l’exposició. En aquest enllaç hi tens les instruccions per participar-hi.

 

Data de publicació: Dijous, 13 Abril 2023
  • Comparteix