Tornar

Fotografia d’un concert de  Xabier Diaz i Adufeiras de Salitre.

Sons tradicionals gallecs amb Xabier Díaz i les Adufeiras de Salitre

El Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) acull el concert del músic corunyès amb les vocalistes i percussionistes, dins la gira de l’àlbum As Catedrais Silenciadas (2020).

El primer divendres del mes d’octubre teniu una cita molt especial amb la música gallega. Xabier Díaz i Adufeiras de Salitre ofereixen els últims concerts d’As Catedrais Silenciadas (2020), el tercer projecte que preparen conjuntament. Abans d’acabar els espectacles a Narón (la Corunya), faran una parada a Barcelona perquè pugueu gaudir de les veus del corunyès i les vocalistes i percussionistes. Apunteu la data: el 6 d’octubre, a les 20.30 h, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Xabier Díaz conclou una trilogia en companyia de les Adufeiras de Salitre, un projecte que va començar l’any 2015 amb el llançament de The tambourine man, seguit de Noró (algunhas músicas do Norte), del 2018 i, finalment, el 2020, amb As Catedrais Silenciadas. Aquest àlbum reflexiona sobre la despoblació, l’abandonament del món rural i el perill de perdre la identitat i la cultura pròpia a la societat gallega. 

Durant els sis anys, han visitat quasi tots els llogarets de Galícia i l’element diferencial en la música del corunyès ha estat l’acompanyament del conjunt format per les dones vocalistes i percussionistes d’Adufeiras de Salitre: Cristina Pico, Iria Penabad, Iria López, Montse García, Patricia Gamallo, Maite López, Noemí Basanta, Carolina Vázquez, Bea Mariño i Marina García. També ha comptat amb els músics Iván Costa (viola de corda) i Roberto Grandal (acordió).

La música del gallec ha rebut múltiples reconeixements com el Premi Música Independent (MIN) al millor àlbum gallec el 2016, com també els Premis Martín Códax de la Música Gallega, el 2016 i el 2020. As Catedrais Silenciadas va estar durant tres mesos consecutius entre els deu millors àlbums del World Music Charts Europe (WMCE) i va entrar a la secció Top of the World de la revista Songlines en la qual els editors n’escullen els deu millors de cada mes a tot el món. A més, ha fet concerts per tot arreu, a llocs com Regne Unit, Portugal, Alemanya, França, Noruega, Algèria, Argentina, Uruguai, entre d’altres.

Convé saber que unes hores abans del concert, Xabier Díaz farà una classe magistral (de 18.30 h a 19.30 h) en la qual exposarà part de la seva trajectòria professional i podreu aprendre els sons i ritmes amb la pandereta. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament. 

Aprofiteu l’ocasió per escoltar els últims concerts de la gira de l’àlbum As Catedrais Silenciadas amb Xabier Díaz i Adufeiras de Salitre, un esdeveniment únic per gaudir de la música tradicional gallega. Tot això serà divendres 6 d’octubre a les 20.30 h. El preu de l’entrada és de 17 € i, si voleu comprar-les, podeu fer-ho des de la pàgina web del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Data de publicació: Dilluns, 02 Octubre 2023
  • Comparteix