Tornar

Imatge promocional del monòleg Ultrashow

‘Ultrashow’, 9 anys i anar-hi anant

Miguel Noguera protagonitza un monòleg amb passatges improvisats i divagacions inesperades, a cavall entre la conferència i la peça teatral.

Com canta ell mateix a la piulada que té fixada al seu perfil de Twitter, “soy Miguel y vivo del cuento”. I la cosa funciona, ja que porta 9 anys on the road amb Ultrashow. Ara, al Teatre Goya.

Com a Twitter, l’espectacle comença també amb un breu cant improvisat i acaba amb la lectura d’un text de comiat autorreferencial. Ultrashow és un monòleg amb passatges improvisats i bifurcacions inesperades, a mig camí entre la conferència i la peça teatral. Són 75 minuts al llarg dels quals se succeeixen una trentena d’imatges mentals o pensaments estètics, un rere l’altre, sense importar-ne l’ordre.

Ultrashow és un espectacle d’humor? Sí, tot i que les idees no tenen per què ser còmiques en si mateixes. Algunes reflexions no ocupen més d’una frase, mentre que d’altres volen més temps i es van enriquint sobre la marxa amb bromes addicionals. “Les idees que faig servir les selecciono del material d’anotacions i dibuixos que elaboro a diari”, explica l’autor, de manera que no hi ha res assajat. Quant al discurs, tot és improvisació i molt de rodatge. En canvi, per comunicar determinades situacions Noguera projecta en una pantalla gargots propis –no debades, també és dibuixant– i fotografies baixades d’Internet o fetes amb el mòbil.

I el to del discurs? Doncs hi ha de tot. “A vegades puc ser vehement com un telepredicador o un líder totalitari, i en altres ocasions puc ser suau i informal com un estudiant adolescent”, apunta.

Si ho voleu comprovar, compreu la vostra entrada anticipada per 15 euros clicant aquí.

Data de publicació: Divendres, 15 Abril 2022
  • Comparteix