Tornar

Les històries de l'avi Josep a l'Aquitània Teatre

Històries reals i emotives

Les històries de l'avi Josep és un espectacle que consta de quatre relats que, tot i tenir només dues connexions entre ells, estan basats en fets reals. Sorgeixen de les converses entre en Josep i la seva neta, la Mar.

El Teatre Aquitània acollirà un espectacle únic que ens captivarà. Les històries de l'avi Josep, concebuda per Mateu Peramiquel i Mar Puig, també responsable del llibret, ens submergirà en quatre relats basats en fets reals. L'origen d'aquestes històries es troba en les converses entre l'avi Josep i la seva neta, la Mar. A partir d'aquests encontres, sorgeixen narracions que l'avi comparteix amb la seva neta, a qui relata les vivències de la seva vida, mentre que la Mar també li revela les seves històries. Aquest intercanvi generacional ens permet explorar les contradiccions i reflexions que sorgeixen en parlar de diversos temes entre dues persones de diferents edats.

Cada una d'aquestes històries és especial i important per si mateixa. Han estat concebudes per ser explicades i escoltades, i ens conviden a deixar-nos portar per les emocions i embarcar-nos en un viatge a través d'elles. Aquest viatge es desenvolupa a través de quatre relats de 20 minuts cada un, que abasten sensacions i vivències amb les quals tots els espectadors podran identificar-se en algun moment de les seves vides.

La primera història, Perdre el temps, aborda la gestió del temps en l'actualitat i com enfrontem l'angoixa de la immediatesa de forma divertida i plenament identificable per a tots els espectadors.

En la segona, Superherois, ens enfrontem a les nostres pors més profundes. Es planteja la ligirofòbia, una por comuna però sovint desconeguda i poc explorada. És un terme utilitzat per descriure la por o aversió als sorolls aguts o estridents.

La tercera, Et penso tant, ens convida a reflexionar sobre la perillositat de les xarxes socials i com les fem servir. Ens qüestiona si estem realment segurs darrere de les nostres pantalles de telèfon. La Mar explica a l'avi un cas real que posa de manifest com l'ús de les noves tecnologies pot afectar la nostra vida privada de forma sorprenent. L'avi queda fascinat...

L'última, La història de l'avi Josep, tanca l'espectacle i ens transporta als nostres orígens i infància, recordant els nostres avis i potser els nostres pobles nadius. És un homenatge a tots els avis i àvies que no han viscut temps fàcils, però que, malgrat això, gaudeixen de les petites coses, que acaben sent les més importants de totes.

La música i les lletres són de Mateu Peramiquel, i les actuacions van a càrrec de Mar Puig, Júlia Sardà i Joan Sáez. Les entrades poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 08 Juny 2023
  • Comparteix