Tornar

Vicenta Ndongo, en primer pla, Emma Arquillué i Andrew Tarbet a Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva

Primera experiència de teatre immersiu a L'Ideal

A l'obra Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva, dirigida per Pau Roca, el públic hi juga un paper determinant.

Després de passar pel Grec Festival de Barcelona i fer temporada a la Sala Beckett, l'espectacle Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva aterra ara a L'Ideal, Centre d'Arts Digitals, per fer una nova evolució. I és que es tracta d'una obra inclassificable de Tim Crouch, de la qual el director del muntatge, Pau Roca, afirma: "Em costa dir si és teatre, però tampoc sabria dir què és". Allò que sí que podem afirmar és que a L'Ideal es convertirà en la primera experiència teatral immersiva del centre, i amb el públic amb un rol actiu: cada espectador trobarà a la butaca una còpia impresa d'un llibre, protagonista de la història, i públic i intèrprets en passaran pàgines plegats.

Quin és aquest llibre? Situem la trama. A Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva hi surten un pare, una mare i una filla disposats a buscar respostes després d’un cataclisme. El pare ha escrit un llibre que ho prediu tot: des del lloc on es formarà un forat negre i fins a les paraules que es pronunciaran en els pròxims minuts. L'home ha convocat tots els seguidors en un espai on seuran i manifestaran la seva fe en una cosa que, de fet, ningú sap si existeix. A la sala immersiva de L'Ideal les il·lustracions del llibre prendran vida. Roca anima "tothom a qui li agradi el teatre a passar per una experiència així, que és llegir a la vegada un llibre mentre els seus personatges estan obligats a representar-lo davant teu”.

Podreu gaudir d'aquesta singular experiència fins al 29 de maig. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 12 maig 2022
  • Comparteix