Tornar

Imatge promocional de l'espectacle Mujer en cinta de correr sobre fondo negro

Radiografia del ciutadà d'un barri humil

La dansa i la dramatúrgia contemporània es combinen a Mujer en cinta de correr sobre fondo negro, obra d'Alessandra García.

Mujer en cinta de correr sobre fondo negro s'estrena a l'Antic Teatre - Espai de Creació, un centre cultural independent que es troba en un edifici històric del segle XVII, sens dubte un lloc molt emblemàtic.

L'obra, escrita per Ramón Gázquez i interpretada per Alessandra García, és una peça teatral que es desenvolupa en un espai escènic de fons negre, on s'ubica una cinta de córrer. A través de la perspectiva de la protagonista, l'obra aborda temes socials i culturals com el capitalisme, la producció tèxtil, la cultura, els idiomes i el sector serveis. L'obra s'apropa a aquests temes amb una combinació d'humor i reflexió.

També adopta la descripció textual, ajustant-la amb el detall corporal de l'actriu, que fa moviments precisos i expressius a la cinta de córrer. D'aquesta manera, combina la paraula i el moviment en una expressió artística que alhora que entreté transmet un potent missatge.

García és una artista multidisciplinària nascuda a Màlaga que ha destacat en el món de l'art pel seu treball en el teatre postdramàtic i participatiu. A més de Mujer en cinta de correr sobre fondo negro, ha participat en altres projectes interessants, com la performance col·lectiva Vulva, en la qual va reunir dotze artistes dones per explorar la feminitat i la sexualitat d'una manera crua i íntima. S'ha involucrat en projectes com Patrimonio, una col·laboració entre artistes de Màlaga i San Francisco, i ha estat en gira amb No se registran conversaciones de interés, de Roger Bernat, en la qual ha actuat.

Combinant a la perfecció la paraula, el moviment, l'humor i el pensament, Mujer en cinta de correr sobre fondo negro és una obra teatral única, emocionant, que convida l'audiència a reflexionar sobre la vida dels habitants dels barris humils i la societat en què vivim.

Ha estat guardonada amb el premi Espectacle Revelació en l'edició dels Premis MAX de 2022. També ha rebut el premi de teatre Ull Crític. Així mateix, García ha estat distingida amb el premi a millor actriu Ateneu Teatre per la seva interpretació.

Les entrades es poden comprar des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 14 març 2023
  • Comparteix