Tornar

Moment de l'obra Rosandrea a la Sala Fènix

Nova comèdia dramàtica d'Angelo Orlando

Protagonitzada per Patrizia Con Zeta i Miren Jalón, Rosandrea es presenta a la Sala Fènix de Barcelona.

L'obra Rosandrea es representa a la Sala Fènix. Es tracta d'una comèdia dramàtica, representació de la vida de dues germanes, Andrea i Rosa, que viuen juntes però en zones separades de la seva llar. La seva complicada relació està condicionada per un secret horrible que amaga un passat traumàtic, que les manté despertes a la nit. La seva salvació és crear una ficció constant, ja que la realitat és massa dura de suportar.

L'Andrea va més enllà d´interpretar un simple personatge: té esquizofrènia. La Rosa, per altra banda, utilitza la seva germana com a mirall per deformar-se a si mateixa. Les seves malalties, encara que de naturalesa molt diferent, són gairebé similars.

Com a La casa de Bernarda Alba de Lorca, el lloc on viuen es converteix en una presó poblada d'entitats que poden ser els seus propis fantasmes, les seves pors, les paraules dels adults que encara ressonen als seus caps. Les dues germanes han de lluitar per alliberar-se de les seves pors i traumes infantils i prendre el control del seu futur compartint les pors i no recorrent el mateix camí de sempre.

L'obra, protagonitzada per Patrizia Con Zeta i Miren Jalón, tracta temes profunds com la relació entre dues germanes, els secrets obscurs del passat, les malalties mentals i la superació dels traumes.

La divisió de la casa en dos hemisferis simbolitza la divisió entre les germanes, que viuen vides separades, però alhora estan unides per un passat comú. El secret que les manté despertes i la seva salvació a través de la ficció ens fa pensar en la importància que tenen les narratives per ajudar-nos a fer front als problemes i les dificultats de la vida.

La presència d'una esquizofrènia en el personatge de l'Andrea ens fa veure la complexitat de les malalties mentals i com afecten la vida de les persones que les sofreixen. També és interessant veure com el fet que la Rosa utilitzi la seva germana com a mirall per deformar-se a si mateixa ens porta a reflexionar sobre la influència que tenen les persones que ens envolten en la construcció de la nostra identitat pròpia.

Les entrades per aquesta obra, dirigida per Angelo Orlando, poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 30 març 2023
  • Comparteix