Tornar

Imatge promocional de la peça teatral Res de tu

L’autoengany de l’aparença

Res de tu és la història d’una espiral autodestructiva analitzada des del desdoblament del protagonista en dues veus: personatge i narrador.

La Companyia del No-Res presenta fins al 25 de juny a la sala Àtic 22 del Tantarantana Res de tu, escrita per Iván F. Mula i dirigida per Montse Rodríguez Clusella.

La peça suscita un joc entre un actor i una actriu que interpreten el mateix individu. Roger Vilà i Mireia Sala són les veus, respectivament, del personatge-persona i del personatge-narrador: un alumne de Periodisme, intel·ligent i introvertit, que intenta encaixar en un entorn universitari masculí i superficial amb el qual no s’identifica, mentre amaga un secret que el turmenta. Està enamorat de l’Óscar, el seu millor amic.

L’Óscar és l’estudiant més popular del campus. Té una relació amb una noia una mica més gran i un vincle especial amb el nostre protagonista. Però coneix realment els desitjos del seu admirador? La tensió entre ells desencadenarà un seguit de fets que canviaran la seva amistat i posaran en risc les seves vides.

Res de tu planteja obertament, mitjançant un entramat de sensacions, el buit interior. En una societat individualista, el pes de la soledat pot empènyer algunes persones a l’abisme per sentir que són algú i que la seva existència té un significat. És el camí de l’obsessió, el miratge en la paraula externa i l’oblit de l’essència pròpia. Tot això és l’Óscar. És la fugida del jo i el refugi de la ment: una cortina de fum, un leitmotiv... Una raó per llevar-se al matí i per arribar al vespre no pensant que no hi ha res que valgui la pena. I si finalment aconseguís obrir els ulls i adonar-se que el detesta, per què segueix admirant-lo i buscant-lo?

Per la seva directora, “aquesta és la soledat que jeu amb cadascú de nosaltres al sofà, la que ens trobem al mirall quan no volem preguntar-nos res”; una solitud que “ens obre en canal i ens descarna”.

L’entrada per assistir a l’espectacle costa 17 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç. El dia 16 s’hi farà un col·loqui postfunció amb els membres de la companyia.

Data de publicació: Dimecres, 07 Juny 2023
  • Comparteix