Tornar

Els artistes sostenen una estructura feta amb llums en un moment de la funció

Tècnica i tecnologia, en el circ de la Cia. Solca

El Centre Cívic Can Clariana Cultural, escenari d'un espectacle que combina habilitats acrobàtiques i propostes audiovisuals.

El circ dels nostres dies es renova de pressa i sovint adopta les formes més sorprenents en hibridar-se amb altres disciplines. Us ho mostra una companyia de circ especialment innovadora que posa en relació la tècnica circense amb la tecnologia audiovisual en un muntatge que es titula A Hang Up. El podrem veure el divendres, 3 de febrer.

La Cia. Solca va néixer l'any 2018, quan es van conèixer Jordi Solanell i Àlex Cabrer. Una peça breu del primer va ser la base d'aquest treball, en el qual els artistes van voler hibridar les tècniques de circ tradicionals que practicaven, especialment el pal xinès, amb elements de teatre físic i de caràcter audiovisual. L'any 2020, es va afegir a la companyia Víctor Bobadilla, que es va fer càrrec de la dramatúrgia i la direcció artística del muntatge.

Tallers i residències, entre les quals una al Centre Cívic Can Clariana Cultural, han acabat donant forma a un espectacle que es refereix amb el seu títol en anglès a "l'angoixa produïda per la fixació permanent d'una idea". 

De fet, els creadors ens parlen en aquest espectacle sobre l'obsessió dels artistes, centrats en el seu treball, una ocupació que els aparta d'un món pertorbat i carregat d'obligacions, però que acaba per esdevenir obsessiva, gairebé com una droga que els rescata de la vida quotidiana i, a la vegada, els tanca en una altra mena de presó.

Tot pren la forma d'un diàleg entre el circ i les tecnologies sonores i audiovisuals, elements a partir dels quals l'espectacle ens presenta un ésser humà mesurat pel seu rendiment i submergit en un estat de bulímia i hiperestimulació que l'obliga a acumular dades i informació en un procés gairebé esquizofrènic.

Els cossos dels artistes representen en escena aquest procés mitjançant les tècniques de circ i utilitzant els recursos audiovisuals propis del cinema.

Si voleu veure cap a on evoluciona el circ dels nostres temps, veniu a conèixer la Cia. Solca, però abans de venir consulteu al web del Centre Cívic Can Clariana Cultural tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Divendres, 27 Gener 2023
  • Comparteix