Tornar

Una bola de cristall de joguina amb una ciutat a l'interior.

Tecnologia, empresa i noves ciutats

Un cicle de conferències al Palau Macaya on s’explorarà l'impacte de la transformació digital a les urbs.

Actualment, el desenvolupament tecnològic i les noves ciutats van de bracet i, sovint, trobar l'equilibri i l'estabilitat amb la ciutadania o les empreses que hi conviuen resulta una feina difícil. El CaixaForum Macaya acull de l’11 de maig al 26 d’octubre el cicle Tecnologia, empresa i noves ciutats. Una trobada per reflexionar sobre la relació entre l'avenç, la població i els negocis on també es destacarà el paper d'aquests en la implementació de polítiques ètiques i sostenibles per abordar els reptes socials i ambientals del moment. 

El cicle constarà de tres sessions que promouran i analitzaran la col·laboració entre indústria, governs locals i ciutadania en el context actual. Així doncs, durant la conferència l’Humanisme tecnològic i la indústria 5.0 us qüestionareu la garantia de la tecnologia com a servei inqüestionable de la societat. Amb la col·laboració de Jordi William Carnes i diferents veus expertes, es generarà un debat al voltant de si el desenvolupament és realment una força positiva per a la ciutadania.

Per altra banda, les ciutats modernes s’han d’adaptar a les circumstàncies i contextos socials i, així, reinventar-se. En aquest cas, els reptes més destacats inclouen una planificació i una mobilitat òptimes, uns serveis públics eficients o l’ús responsable de recursos naturals escassos, entre altres. Durant Ciutats intel·ligents i governança 4.0 parlareu sobre l’ús de la tecnologia i la digitalització per millorar la vida a la ciutat. A més d’analitzar el seguit de canvis que permetrien a la ciutadania treballar, estudiar i gaudir del temps lliure a partir d’una ciutat intel·ligent. Entenent-la com la solució a la majoria de problemes que es presenten en l’actualitat i de com aquesta nova governança afectarà el món empresarial. 

L’última de les activitats és Indústria Footech: ofereix solucions sostenibles als problemes actuals?, un debat al voltant de com la tecnologia afecta la indústria alimentària, l'agricultura o el màrqueting dels supermercats així com a l’adaptació a la transformació de processos de quelcom tan bàsic com els aliments. 

Tota la informació del cicle en aquest enllaç

Data de publicació: Dijous, 04 maig 2023
  • Comparteix