Tornar

Sónar+D

Torna el Sónar+D

El congrés de tecnologies creatives associat al cèlebre festival de música avançada arriba a la seva setena edició.

20.000 assistents, 5.000 professionals, 2.100 empreses de tot el món i 150 activitats. Aquestes són, en resum, les previsions de participació d’una nova edició (la setena) del Sónar+D, el Congrés de Tecnologies Creatives que se té lloc a la Fira de Barcelona en el seu recinte de Montjuïc durant els mateixos dies que se celebra el festival de música avançada, del 17 al 20 de juliol. Si bé el Sónar constitueix un festival icònic de la música electrònica i experimental a escala internacional, les xifres del Sónar+D, assolides en només set anys de trajectòria, indiquen que el congrés també és un referent mundial per al sector professional de l’art, la creativitat i la tecnologia.

Aquesta edició del Sónar+D posa el principal focus en la formació i el seu programa inclou un munt de classes magistrals, conferències i workshops. Tant és així que la mateixa organització del Sónar+D cataloga aquesta edició de veritable summer school on adquirir coneixements entorn als principals àmbits temàtics de l’esdeveniment: la intel·ligència artificial, la tecnologia musical, el disseny d’experiències, la computació quàntica i l’Internet del futur. Però el congrés va molt més enllà i inclou també moltes altres activitats que afavoreixen el contacte entre agents de la comunitat creativa i tecnològica, la posada en marxa de noves iniciatives i empreses o la presentació de projectes. És el cas, per exemple, del SonarHub, un espai expositiu ideat amb aquesta finalitat i on s’hi representen les fases de disseny, creació i comercialització d’un projecte.

D’entre les figures protagonistes al Sónar+D d’enguany, cal destacar la conferència inaugural de Robert del Naja, un dels membres fundacionals de la banda britànica de trip hop Massive Attack. Timony West, ens endinsarà a la computació espacial per a entorns de realitat augmentada i realitat virtual, Tega Brain i Sam Lavigne, a l’experimentació creativa amb el machine learning, Kyle McDonald a les instal·lacions immersives, Madeline Gannon a la interacció amb les màquines des de l’àmbit de la robòtica, Richard Devine a la producció de bandes sonores per a cinema, publicitat i videojocs... Però són moltes més les veus que es podran escoltar: més de 200 persones donaran a conèixer les seves experiències i coneixements!

Una immensa oferta d’activitats que enguany s’estenen més enllà en l’espai i el temps, amb una intervenció sonora de l’artista colombiana Lucrecia Dalt al pavelló Mies van der Rohe, la presentació de la darrera obra de Christian Marcklay a la Capella MACBA, o la sisena edició el de la fira al voltant de la cultura maker, el Maker Faire Barcelona, que tindrà lloc a la Nau Bostik el proper octubre.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 12 juliol 2019
  • Comparteix