Tornar

una imatge de l'aula on es fan les classes mestres plena de públic adult

Tot allò que sempre havíeu volgut saber sobre el món antic

Un cicle de classes mestres gratuïtes al Museu d’Arqueologia de Catalunya obre una finestra des de la qual conèixer aspectes inèdits dels temps clàssics.

Potser els romans d’altres temps anaven al metge quan no es trobaven bé, però també s’encomanaven als déus i deesses que tenien a veure amb la salut. És una de les coses que descobrireu en el cicle que organitza l’entitat Arqueonet, dins del grup d'Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània Antiga. Cada dimecres, si us heu inscrit, us donaran una classe mestra de franc.

Cultura i història de tots els temps, amb un enfocament obert i accessible per a tothom. És el que ofereix Arqueonet, una entitat de divulgació cultural que va començar amb les classes mestres al Museu d’Arqueologia el 3 d’abril passat. Aquest dimecres, 10 (potser encara sou a temps de fer la inscripció) us parlen de l’antic Egipte i, més concretament, de les tombes tebanes de dinastia XVIII, les pintures que s’hi van trobar a les parets i tot el que aquestes imatges ens expliquen sobre l’oci i el treball en aquell temps.

El dimecres, 17 (us podeu apuntar només a una classe o a totes), el tema serà un dels oficis més antics del món: la prostitució. Aquí s’estudia el cas de l’antiga Mesopotàmia i us mostraran de quina manera s’apliquen als descobriments arqueològics perspectives de gènere i de quina manera canvia tot quan s’estudia la història des d’un altre punt de vista.

La darrera sessió d’aquest cicle de classes mestres us parlarà sobre medicina i salut en la Roma antiga. Coneixereu les deïtats responsables de la salut i com els retien culte els i les habitants de la ciutat.

Les classes mestres van a càrrec de coneguts especialistes en els temes tractats, entre els quals Javier Martínez Babón, llicenciat en Egiptologia per la Eberhart-Karls Universität de Tübingen i doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Agnès Garcia Ventura, investigadora Ramón y Cajal del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’edat mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Antonio Conejo Da Pena, doctor en Història de l’Art per la UB (2002), professor associat (2002-2004), professor lector (2004-2009) i professor titular (des de 2009) d’Història de l’Art a la mateixa universitat.

Si us voleu fer uns experts i expertes en el món antic, veniu a les classes mestres que organitzen al Museu d’Arqueologia de Catalunya, però abans consulteu al web tota la informació.

Data de publicació: Dimecres, 10 Abril 2024
  • Comparteix