Tornar

Els protagonistes de Tránsitos

Cinc recorreguts vitals a través de cossos dissidents i diversos

Tránsitos, amb dramatúrgia i direcció de David Teixidó, mostra episodis com l'enamorament, la malaltia, la migració, la vellesa i l'èxit.

Un intèrpret no binari, dues persones trans, dos drag queens i un jove gai pugen a l'escenari del Teatre del Raval per explicar cinc moments rellevants de la vida. És Tránsitos, una obra escrita i dirigida per David Teixidó amb les interpretacions d'Agustin Daulte, Nicole Avventurato, David Priego, Sergio Satanassa, Imanol Diéguez i el mateix Teixidó, i que vol parlar sobretot del fet d'atrevir-se a canviar si hom ho desitja.

El muntatge, que estarà a la cartellera fins al 2 d'abril i que és apte a partir dels 14 anys, presenta dues capes de realitat. Per un costat, una a l'estil del Paral·lel, amb un mestre de cerimònies i amb el públic i els artistes trobant-se sense normes ni complexes. Per l'altra, cinc ficcions en què l'espectador segueix cinc trànsits diferents, i que tenen com a temes centrals l'enamorament, el càncer, la migració, la vellesa i l'èxit. Els dos plans acaben convergint en un de sol, amb el públic i els artistes teixint una xarxa més de suport que no pas de respostes. L'equip artístic explica que aquest projecte ha estat fruit d'un treball a foc lent i cuinat a Catalunya, Argentina i Uruguai, amb una pandèmia pel mig. Una pandèmia, diuen, que "no afecta a tothom per igual i que amenaça d'invisibilitzar encara més les persones que viuen en els marges de la normativitat". L'obra també vol trencar amb el fet que sovint les persones trans i dissidents "només són cridades a parlar com a objecte d'estudi de les seves identitats, com si la seva existència només es construís des de la curiositat cis cap a la seva desconstrucció de gènere".

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 03 març 2023
  • Comparteix