Tornar

Dibuix d'una família amb el pare amb el cap en flames la mare amb la testa embenada i una nena amb un robot de joguina a les mans

'Els ulls dels altres' porta a la Sala Beckett el Premi Mallorca de Dramatúrgia

El I Premi Mallorca de Dramatúrgia, que va ser concedit a Sadurní Vergés el juliol passat, arriba a la Sala Beckett en forma de lectura dramatitzada. Pareu atenció que la dirigeix l'Alícia Gorina. Serà el dijous, 21 de novembre.

El premi que va guanyar Sadurní Vergés va ser convocat pel departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca mitjançant el Teatre Principal de Palma, per tal d'impulsar l'escriptura de textos dramàtics en llengua catalana i promoure la creativitat en les arts escèniques. En la primera edició, ha distingit un text especialment singular pel seu caràcter innovador.

I és que l'estructura de l'obra és molt diferent de les que estem acostumats a veure, ja que està formada per un seguit de vint-i-una micro escenes que toquen els gèneres més diversos, aborden temes diferents i, a més, són susceptibles de ser intercanviades, suprimides, fusionades o reordenades. Perquè l'autor concedeix als actors i al director o directora de la posada en escena (o, en aquest cas, de la lectura del text) la màxima llibertat per tal de trobar-li un sentit o donar-li un significat a tot plegat.

Aquest cop fan ús d'aquesta llibertat els actors i actrius Marc Joy, Mariantònia Salas, Júlia Truyol, Gypsy Nel·lo, Carlos Llecha i Joan M. Pascual, dirigits per Alícia Gorina, una dramaturga i directora que potser vau conèixer a Watching Peeping Tom (on treballava amb el seu pare, el crític de cinema Àlex Gorina) i que ara està portant als escenaris el seu nou muntatge, In Wonderland.

Mentrestant, s'enfronta a la lectura dramatitzada del text especialíssim de Sadurní Vergés, que fa servir formes escèniques diverses (des de monòlegs lírics a diàlegs d’humor negre) per tal de reflexionar sobre el desig i la insatisfacció, sobre la relació que tenim amb el nostre cos i amb els cossos dels altres o sobre totes aquelles paraules que voldríem dir però que no gosem pronunciar.

Humor, poesia, absurd i moments de deliri se succeeixen en una proposta dramatúrgica diferent que segur que els gurmets del fet escènic no es voldran perdre. 

Si voleu conèixer un nou autor i, també, una manera diferent de plantejar-se una creació dramatúrgica, veniu a escoltar la lectura dramatitzada d'Els ulls dels altres a la Sala Beckett però, abans, consulteu el web d'aquest escenari del Poblenou.

Data de publicació: Divendres, 15 novembre 2019
  • Comparteix