Tornar

Fotograma de Ryuichi Sakamoto al piano.

L'última actuació de Ryuichi Sakamoto arriba a la pantalla gran

El Zumzeig presenta la pel·lícula dirigida per Neo Sora, en què el llegendari compositor japonès ofereix el darrer concert abans de morir.

Ryuichi Sakamoto i el seu piano són els protagonistes del film Ryūichi Sakamoto | Opus (2023), un concert filmat en el qual el compositor ofereix la interpretació de vint peces al piano, en una execució sense ornaments, tota una celebració poètica de la seva trajectòria. No us perdeu aquest emotiu adeu musical que tindrà lloc al Zumzeig

Sakamoto és conegut per les bandes sonores de pel·lícules com Bon Nadal, Mr. Lawrence (1983), El cielo protector (1990), Tacones lejanos (1991), El renascut (2015) o L'últim emperador (1987), per la qual va rebre l’Oscar a la millor banda sonora. A més de la destacada trajectòria en l’àmbit del cinema, també va formar part del grup de tecno Yellow Magic Orchestra i va produir àlbums pop, així com nombroses composicions clàssiques. 

El compositor toquiota va morir el 28 de març de 2023 a causa d’un càncer. Els anys previs a la seva mort, no podia interpretar en directe, ja que els concerts i les gires eren massa esgotadors. Tot i això, cap a finals de l’any 2022, el compositor japonès va reunir forces per acomiadar-se del món amb aquesta última actuació immortalitzada pel cineasta Neo Sora, el seu fill, al film Ryūichi Sakamoto | Opus (2023).

La pel·lícula, curada per Sakamoto i presentada segons l’ordre triat per ell mateix, ofereix vint peces que relaten la vida del compositor a través de la seva música. El concert és capturat de manera íntima, en un espai significatiu per Sakamoto, envoltat dels seus col·laboradors més propers. En aquesta experiència musical, l’artista exposa la seva ànima, conscient que aquesta seria l'última vegada que podia interpretar les seves obres davant del públic.

Aprofiteu l’ocasió de viure un concert commovedor amb el comiat del compositor, a partir de la pel·lícula Ryūichi Sakamoto | Opus. El cinema cooperatiu de Sants-Montjuïc ofereix tres projeccions: el 26 i 28 d’abril i el 2 de maig. L’horari varia segons les sessions, a les 21.15 h o 21.30 h, i el preu de l’entrada és de 7 €. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Zumzeig

Data de publicació: Dimecres, 24 Abril 2024
  • Comparteix