Tornar

Observatori Fabra i la ciutat de Barcelona il·luminada.

Viatge als planetes des de Collserola

L’Observatori Fabra organitza visites nocturnes a les seves instal·lacions per explorar l’espai des de la serra de la falda del Tibidabo.

Alguna vegada heu vist un planeta a través d’un telescopi? L'Observatori Fabra us dona l’oportunitat de viure una experiència única i la possibilitat de descobrir els astres més propers al nostre planeta. Durant els divendres i dissabtes fins al maig de 2023, s’organitzen les visites guiades nocturnes a l’Observatori per recórrer les instal·lacions, conèixer la seva història i provar alguns dels seus instruments.   

L'Observatori Fabra fa més de cent anys que estudia el cosmos a la vora de la ciutat de Barcelona, en un espai ubicat a 400 metres de la metròpoli. Un lloc idíl·lic per observar allò que ens envolta. Durant les nits de visita, a més de les vistes, podreu gaudir d’un itinerari guiat pel museu i la sala d’actes modernista. A més, utilitzareu el telescopi de l’Observatori, un dels més antics del món encara en funcionament. Si hi aneu el cap de setmana participareu en una conferència, visionareu la projecció d’un vídeo sobre astronomia i, durant la visita a l’exterior de la cúpula, rebreu una copa de cava o un suc de fruita. En definitiva, una vetllada farcida d’activitats. 

Durant aquesta edició, a través del telescopi 1904 tindreu l’oportunitat d’observar astres com Mart, la Lluna, Saturn o Júpiter. Tanmateix, si el temps és favorable, constel·lacions tan reconegudes com la Coma Berenices i el seu sistema estel·lar triple, o el Pessebre de la constel·lació de Càncer, un dels cúmuls oberts més propers a la Terra. 

Si us agrada l'astronomia o voleu veure tot allò que ens envolta més enllà de la nostra atmosfera com mai ho heu fet, aprofiteu les visites nocturnes a l'Observatori Fabra. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 01 Desembre 2022
  • Comparteix