Tornar

Imatge gràfica de la Vila del Llibre 2022

La literatura conquereix el passeig més emblemàtic del món

La Vila del Llibre s'aturarà a la Rambla el cap de setmana del 2 i 3 de juliol amb homenatges a Joaquim Carbó, Eduardo Mazo, Vázquez Montalbán i Domingo Villar.

La Xarxa de Viles del Llibre, iniciativa que agrupa territoris de Catalunya i Mallorca que creuen en el poder de la literatura per engegar noves dinàmiques de desenvolupament i turisme, tindrà aquest mes de juliol parada per primer cop a Barcelona. Serà el cap de setmana del 2 i 3 de juliol al tram més baix de la Rambla i al passatge de Bacardí. Coorganitzada per la Vila del Llibre i els Amics de la Rambla i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, el festival neix amb l'ambició de tornar a aquest espai el protagonisme literari i cultural que va tenir durant els segles XIX i XX i que aquell cap de setmana sigui una gran festa de la literatura. 

Els i les visitants hi trobaran un mercat d'editorials amb una quinzena d'empreses que vendran els seus llibres al públic. A més s'aniran fent al llarg del cap de setmana diferents actes. Els obrirà una conferència de l'escriptor Joaquim Carbó, a qui, als seus 90 anys, l'organització vol homenatjar. Com també es recordarà la figura de Manuel Vázquez Montalbán, amb una taula rodona sobre novel·la negra gallega amb la participació de Diego Ameixeiras i de Francisco Castro. Aquest últim és editor de les obres originals de Domingo Villar, un altre dels autors motiu d'homenatge per part del festival. El periodista Jordi Basté i el dramaturg Marc Artigau repassaran la trilogia de novel·les negres que han escrit amb Albert Martínez com a protagonista, i el periodista Magí Camps conversarà amb la filòloga i escriptora Clara Queraltó sobre la importància de la llengua catalana per a la creació literària.

Les escriptores i veïnes de la Rambla Tona Pous i Alicia Berlanga conversaran sobre Viure i escriure a La Rambla i Manuel Montobbio i la cantant Sílvia Comes recitaran, acompanyats al piano per Ignasi Terraza, el llibre Rambles de la vida, un cant espiritual escrit pel Montobbio després dels atemptats del 17 d’agost de 2017. Per la seva part, la professora i escriptora Anna Maria Villalonga farà una conferència sobre el teatre popular.

L'escenari poètic durà el nom d'Eduardo Mazo, el "poeta de la Rambla". A la Vila del Llibre també podreu apuntar-vos a rutes i hi haurà un escenari infantil a la plaça del Teatre amb una programació on destaca un espectacle de poesia ideat per Andreu Galán o un contacontes amb textos d’arreu del món.

Trobareu tots els detalls de la Vila del Llibre en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 27 Juny 2022
  • Comparteix