Tornar

Façana de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

De visita a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

És una de les construccions més importants de l'arquitectura neoclàssica de Barcelona i cal destacar-ne l'amfiteatre anatòmic del segle XVII. 

Cada dissabte al vespre, la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya obre les portes a qui vulgui conèixer-ne les dependències i espais mitjançant una visita guiada, organitzada per l'empresa Sternalia. Es tracta d'un dels edificis neoclàssics de la ciutat de Barcelona més rellevants i és especialment remarcable el seu amfiteatre anatòmic, obra de Ventura Rodríguez i destinat a la formació de cirurgians. Està cobert per una cúpula esfèrica, les grades són de pedra i té elaborats vitralls i detalls ornamentals d'estil barroc. Les visites comencen a les 19.30 h, i, a més de conèixer la història i els elements arquitectònics de l'edifici, també inclou un espectacle d'il·lusionisme i un de mentalisme, així com la degustació d'una copa de cava.

La seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya es troba al número 47 del carrer del Carme, on anteriorment hi va haver el Real Colegio de Cirugía de Barcelona (1760 – 1843) i després la Facultat de Ciències Mèdiques (1843 – 1906). Un espai, com es pot veure, sempre lligat a la medicina i la salut. La Reial Acadèmia hi és d'ençà de 1929, etapa que es va obrir amb un acte solemne presidit pel rei Alfons XIII. En aquestes instal·lacions hi han desenvolupat la seva tasca docent personalitats com Pere Virgili, el gran reformador de l’ensenyament en el segle XVIII; Antoni de Gimbernat, anatòmic de prestigi europeu en el seu temps, o Santiago Ramon y Cajal, catedràtic de Barcelona de 1887 a 1892, qui va fer aquí els seus treballs bàsics sobre la doctrina de la neurona.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dijous, 19 Gener 2023
  • Comparteix