Tornar

Sala Fortuny de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Entre les obres de la Reial Acadèmia de Belles Arts

Les visites guiades que s'organitzen permeten conèixer la història de la institució i contemplar peces de Marià Fortuny, Damià Campeny o Antoni Caba.

L'ambient academicista es respira per tots els racons del segon pis de l'edifici de la Llotja. Aquí s'han format molts dels grans noms de la pintura i l'escultura catalana de finals del segle XIX i del segle XX, i en les seves estances hi pengen quadres o hi descansen figures tant d'alguns d'aquests artistes com d'altres que els servien de referència i model. Parlem de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, una institució amb una llarga història al darrere i situada en un edifici també emblemàtic. L'empresa Cases Singulars hi organitza visites comentades, en català i en castellà, i les que hi ha previstes fins a final d'aquest 2021 es faran els dies 29 de setembre, 13 d'octubre, 3 i 17 de novembre i 1 de desembre.

Una part de l'extensa col·lecció de l'Acadèmia es troba en l'actualitat al Museu Nacional d'Art de Catalunya, però a la Llotja encara s'hi conserven peces de gran valor. Ja al vestíbul, les parets són plenes de teles, si bé les obres més destacades en aquest lloc són escultures, com La Matança dels Innocents, d'Antoni Solà, i diverses figures de Damià Campeny. A la Sala del Realisme us rebran treballs d'Antoni Caba i de Simón Gómez, i el Saló d'Actes, on es reuneixen els acadèmics, està presidit per La reina Maria Cristina d'Habsburg-Lorena i el seu fill Alfons XIII, pintura de Caba que data del 1890. Una important col·lecció de dibuixos de Marià Fortuny i obres de Pelegrí Clavé i Claudio Lorenzale omplen d'art la Sala Fortuny.

Per a més informació i reservar visita, cliqueu l'enllaç.

Data de publicació: Dijous, 16 Setembre 2021
  • Comparteix