Tornar

Una de les imatges de l'exposició mostra el retrat d'un home amb una mascareta

'Viure al carrer' mostra a la xarxa com es viu la pandèmia sense un sostre

La pandèmia de la covid-19 i el confinament ha estat una prova per a bona part de la població però, com es viu una situació com aquesta quan ni tan sols tens un sostre? Ho explica el fotògraf Juan Lemus a l'exposició virtual Viure al carrer.

La mostra ha estat una iniciativa de la Fundació Arrels que, aquests dies, el Centre Cultural Albareda comparteix amb tothom mitjançant el seu web. Allà trobareu els enllaços per veure unes imatges d'alt impacte que ens permeten acostar-nos a unes vides sotmeses a condicions de gran duresa. Contribuir a alleujar la dura realitat que viuen aquestes persones és, precisament, la feina principal de la Fundació, com mostren les imatges de l'exposició.

Les ha copsat Juan Lemus, un fotògraf mexicà que ja fa temps que viu a Barcelona. Originalment feia fotografia comercial però després es va decidir per les imatges documentals. De fet, ja ha col·laborat en diverses ocasions amb la Fundació Arrels, gràcies a la qual ha entrat en contacte amb el món dels qui es veuen obligats a fer del carrer casa seva.

Ara, mostra la vida de les persones sense sostre en temps de la covid-19 i la feina d'Arrels en una exposició. Podeu veure les seves fotografies, que inclouen retrats de persones sense llar, repartiment de roba de segona mà, escenes dels menjadors comunitaris o de repartiment d'aliments al carrer i, és clar, imatges copsades en hospitals i centres mèdics per on han passat aquestes persones, una part especialment vulnerable de la població.

Si voleu veure les fotografies de Juan Lemus i adonar-vos de fins a quin punt pot ser dura la vida per a una persona sense llar en temps de pandèmia, mireu-vos aquest YouTube o bé feu clic en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 11 Juny 2020
  • Comparteix