Tornar

Cartell del concert Winterreise

Immersió en Schubert amb l'art d'Antonio López

El pintor, escultor i gravador fa la seva primera proposta escènica per encàrrec del Liceu i, en paral·lel, exposa a la Model.

Les notes de Winterreise (Viatge d'hivern), una invitació a la melancolia profunda per part de Franz Schubert, sonaran a l'antiga presó Model els vespres del 23, 24 i 25 de març. Les interpretaran el baríton Benjamin Appl i el pianista James Baillieu, amb la direcció escènica de Bárbara Lluch. Però un dels grans protagonistes d'aquests recitals no sortirà a cantar ni a tocar cap instrument: el Gran Teatre del Liceu, organitzadora de l'espectacle —inclòs al Barcelona Obertura Spring Festival— ha convidat Antonio López, pintor, escultor i gravador de Tomelloso (Ciudad Real), a fer la primera proposta escènica de la seva trajectòria. Un diàleg entre l'obra de López i la música de Schubert en què l'artista posarà veu al viatger errant i als seus traumes, anhels, esperances i pors. L'obra de l'austríac és definida pel Liceu com "el testament espiritual del compositor, un dels cicles de lieder més importants de la història de la música i un autèntic 'Everest' per als seus intèrprets". El compositor va escriure les 24 lieder de conformen Winterreise entre el febrer i l'octubre de 1827 (Schubert moriria el novembre de 1828, als 31 anys). També des del Liceu es considera López com "un guia de luxe" en aquest trajecte per la música de l'austríac, amb el públic "conduït fins a l'abisme d'aquest viatge interior".

Aquests recitals a la Model coincidiran amb les obres exposades per part d'Antonio López també a l'antic centre penitenciari. L'artista ocuparà amb les seves peces algunes cel·les, amb creacions que parlen del pas del temps i amb metàfores contingudes. López va néixer l'any 1936 i es va formar a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Va formar part de l'anomenada Escola Madrilenya. Entre altres distincions, ha rebut el premi Príncep d'Astúries de les Arts i el premi Velázquez de les Arts Plàstiques.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dilluns, 20 març 2023
  • Comparteix