Tornar

Un moment de La Roda de la Felicitat
Identitat Glitch

El teatre emergent fa Mutis

El festival viurà la 14a edició del 17 de març al 2 d'abril mostrant una dotzena de propostes de llarga durada, diferents projectes en formació i treballs de microteatre.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació serà l'escenari inicial del XIV Festival Mutis, la mostra de teatre independent amb propostes emergents i arriscades. A l'antiga fàbrica s'hi podran veure vuit obres entre el 17 i el 19 de març. Els següents caps de setmana, i fins al 2 d'abril, el programa es traslladarà a altres punts de la ciutat, com el Centre Cívic Drassanes, els Lluïsos de Gràcia, el Mexcat i la Sala Ón, i també hi haurà alguns actes fora de Barcelona. A més de muntatges teatrals acabats, el Mutis dona espai a projectes en formació, a lectures dramatitzades i a peces de microteatre, aquestes últimes, agrupades en tres sessions els dies 24, 25 i 26 de març a la Sala Ón.

El festival l’obrirà el dia 17 a les 19 h Desarraigo, de Teatro de lo Ausente, una peça de teatre contemporani basada en la implicació del públic i la seva col·laboració en la creació. Una hora més tard es podrà seguir Final de trayecto, de Misael Sanroque, interpretada per Òscar Boix, Iggy Planas i Rita Ardiaca. L’obra ve avalada pel premi a millor text breu per l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Espanya de 2022. Tancarà la programació de divendres Un quadre, una paret, una piscina, d’Héctor Mellinas, a partir de textos de William Shakespeare. La peça reflexiona sobre la relació que mantenim els uns amb els altres quan, en ocupar un mateix espai, la societat ens obliga a competir per fer-nos valer. Els següents dies arribaran muntatges com ara Identitat Glitch, una performance multidisciplinària de Sabrina Rodríguez; Los piragüistas, peça de teatre físic de la companyia Delinfame, o Juana Dolores: massa diva per a un moviment assembleari, un solo performatiu a partir de la descontextualització de la ideologia, la simbologia i la terminologia marxistes-leninistes. Tots aquests espectacles es faran a la Fabra i Coats, mentre que als Lluïsos de Gràcia es podran veure, per exemple, La meva àvia és immortal, de la Cia de Creació Kunstant, o La Roda de la Felicitat, escrit per Adrià Serra i dirigit per Marc Freixa. Al Mexcat hi trobareu el primer dia d'abril Carmen Solorio i Flor Larios interpretant Puente/Cicatriz, d'Atanasio Cadena.

Consulteu tota la programació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 13 març 2023
  • Comparteix