Tornar

Fotografia de Picasso, obra de Lucien Clergue

Brigitte Baer i Lucien Clergue, protagonistes del Museu Picasso

Dues exposicions que mostren part de l'extens arxiu de l'espai i dos noms propis relacionats amb el pintor malagueny.

La primera mostra se centra en la historiadora francesa Brigitte Baer, un referent pel que fa a l'estudi dels gravats realitzats per Pablo Picasso. La segona, la col·lecció de fotografies realitzada pel seu amic Lucien Clergue.

Convertida en una experta en l'obra gràfica de Picasso, Baer va organitzar exposicions i va publicar diversos catàlegs. El seu arxiu personal forma part del material dipositat al Museu Picasso des de 2015. El 1975, Maurice Rheims, responsable del llegat del pintor, li va demanar que treballessin conjuntament. Durant cinc anys van fer inventari de les obres de l'artista. L'exposició Brigitte Baer. Picasso i els gravats mostra manuscrits originals, documents de referència i una extensa correspondència, proves del minuciós treball de Baer.

Clergue, per la seva part, va ser un fotògraf de fama mundial l'obra del qual s'ha exposat en museus de tant prestigi com el MoMA de Nova York. Va conèixer Picasso el 1953 i després de diverses trobades casuals van començar una amistat que duraria fins a la mort de l'artista, el 1973. El Museu va adquirir el fons fotogràfic que mostra petits moments de la vida quotidiana del pintor, i ja els havia mostrat quasi íntegrament el 2017. Ara, l'exposició Picasso-Clergue pretén donar protagonisme a la fotografia i al fotògraf. Clergue pràcticament es va iniciar en el món de la fotografia en el mateix moment en què va conèixer Picasso, per la qual cosa les imatges són representatives del seu art.

Les dues mostres, comissionades per Emmanuel Guigon i Sílvia Domènech (i en el cas de la de Brigitte Baer, també per Núria Solé Bardalet) s'inauguren el proper 22 de juny. Podeu adquirir les entrades des d'aquí.

Data de publicació: Dimarts, 14 Juny 2022
  • Comparteix